Labdarúgás, Nyír-Wetland vármegyei I. osztály

2024.07.14. 17:46

Újfehértón és Kótajban is készülnek

Gőzerővel zajlik az alapozás a vármegyei első osztályra készülő csapatoknál.

Ambiciózus játékot várnak a piros mezes Újfehértótól.

Fotó: Dodó Ferenc

A beadott nevezések feldolgozása után az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Területi Igazgatóságának illetékes bizottságai véglegesítették, hogy mely együttesek vehetnek részt a 2024-2025-ös bajnoki szezon vármegyei első osztályú férfi felnőtt bajnokságában. Az igazgatóság végül tizenöt csapatnak adta meg a jogot, akik már gőzerővel készülnek az augusztus 10-11-i rajtra.

Hazatért Kiss Tamás

Az Újfehértó sokáig versenyben volt a bajnoki címért, ám végül be kellett érnie a hatodik hellyel. Az uborkaszezonban Kiss Tamás ült le a kispadra, aki igencsak jól ismeri a települést, hiszen a családjával ott él. A korábban Mátészalkán dolgozó szakember mellett Piskóti Zsolt is Fehértóra tette át a székhelyét, ő az utánpótlásban lesz érdekelt.

– Mióta elköszöntem Mátészalkától már a levegőben lógott a hazatérésem, míg végül hivatalosan is megállapodtunk – mondta el lapunk megkeresésére Kiss Tamás. –  A csapat 70% együtt maradt. Egyelőre mindössze hárman távoztak, nevezetesen Nagy Dávid, Bartha Károly és Csáki Bertalan. Ketten jöttek, Pallai Bence Kállósemjénből, valamint Baglyos Levente Mándokról.

A fiatalokra építenének

– Van jó pár fiatal próbajátékosunk, így biztos lesz még változás a keretben, de fiatalítani szeretnénk, ambiciózus játékosokat keresünk. Olyanokat, akik szeretnék magasabb osztályban megmérettetni magukat. A célunk, hogy a bajnokság élmezőnybe kerüljünk, erre pedig minden esélyünk meg is lesz. Július 4-én kezdtük a felkészülést, öt edzőmérkőzést játszunk a bajnoki rajtig.

A Kótaj újoncként a tizenegyedik helyen kapaszkodott meg, s nem titkolt cél, hogy a következő idényben előrébb kerüljön.

A középmezőnybe vágynak

– A felkészülést a múlt héten kezdtük el, már az első edzőmérkőzésen is túl vagyunk – ecsetelte röviden a történteket Seregi Mihály a csapat trénere. – Természetesen jóval magasabb célokat tűzünk ki magunk elé, mint egy évvel ezelőtt. Szeretnénk odaférni a középmezőnybe, konkrétabban a 7.-10. hely a cél. Gőzerővel dolgozunk a keret megerősítésén. Négy edzőmeccs vár még ránk, ami tökéletes lehetőséget kínál a bajnoki rajtig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában