Vármegyei foci

2024.07.15. 12:27

Új edzőjével újra meghatározó csapat lenne az Ibrány

Az előző idény utolsó előtti helyén végző Ibrány már Fiumei Viktor vezetésével emelkedne fel.

Nagy Dávid újra az Ibrányt erősíti

Fotó: Pusztai Sándor-archív

Igencsak rezgett a léc az Ibrány SE számára a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság előző idényében. A csapat az utolsó három meccséből egyet sem nyert meg, így az utolsó előtti, 15. helyen végzett, vagyis papíron kiesett az élvonalból. Az egyesületnek szerencséje volt azzal, hogy nem minden másodosztályú bajnok élt a lehetőséggel – valamint visszalépések is voltak az első vonalban –, így felkérésre bennmaradt.

Ezek után alighanem többre vágynak Ibrányban. A gárda új vezetőedzővel és néhány új játékossal fut neki a következő szezonnak. A csapat irányítását a Sényőről tíz év után távozó Fiumei Viktor vette át.

SIP_3148
Fiumei Viktor
Fotó: Sipeki Péter-archív

– Elég nehéz döntés volt, mert nyugodtan mondhatom, hogy akár játékosként is, edzőként meg pláne a második otthonommá vált Sényő, mindig úgy fogok rá tekinteni – árulta el Fiumei Viktor. – Mostanra talán megérett a váltás, szükségem volt arra, hogy kicsit felfrissüljek és új impulzusokat kapjak. Az elmúlt hat évet az NB III-ban töltöttem, ezért a csapatban csak azokat ismertem, akikekkel korábban együtt, vagy egymás ellen futballoztunk, esetleg játékosunk volt Sényőn. Túl vagyunk a felkészülés első hetén. Szokatlan volt még az új csapatnál dolgozni, de jól éreztem magam, és mivel kiváló a társaság, hamar egymásra hangolódtunk.

A játékoskeret nagy erősítése Nagy Dávid, aki a vármegyei élvonal elmúlt éveinek legeredményesebb játékosa, többszörös gólkirálya. Nem ismeretlen számára a közeg, hiszen korábban négy évet futballozott Ibrányban. Visszatér Mátészalkáról a rutinos védő, Csáki József is, érkezett továbbá Ács Szabolcs, Barta Károly és Bunkóczki Erik. A keret nem végleges, várható még új igazolás. 

A csapat múlt hétvégén lejátszotta az első felkészülési meccsét és további öt találkozó vár a társaságra.

Konkrét célokról még korai beszélni, de Fiumei Viktor elárulta, hogy nem szeretnének olyan helyzetbe kerülni, mint az előző idényben.

– Ibrány mindig meghatározó csapata volt a vármegyei fociéletnek. Az egyesület vezetésével azon dolgozunk, hogy ez újra így legyen. Itt mindig sokan kijártak a meccsekre és jó hangulatot teremtettek. Szeretnénk stabil csapatot építeni, amit szívesen megnéz a remélhetőleg szép számú közönség – zárta szavait a tréner.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában