Vízilabda

2024.07.01. 14:23

Nyíregyházi lány a vb-n

Urbin Zsófia is bekerült a az U16-os válogatott világbajnoki keretébe.

Az U16-os magyar válogatott.

Fotó: MVLSZ

Mint ismert, az Aqua Sport Egyesületből – mint utánpótlás nevelő bázisról – kikerült, majd a Digi Egerhez igazolt leány vízilabdások sorra meghívást kapnak az utánpótlás válogatottak összetartó edzéseire több korosztályban is. Viszont most Urbin Zsófi többszöri keretszűkítést követően az U16-os magyar válogatottat erősíti a törökországi világbajnokságon. Csicsáky Vincze szövetségi kapitány tizenöt ifjú hölggyel kezdte meg a kűzdelmeket Manisa városában, ahol Dél-Afrika és Kazahsztán csapataival mérkőztek meg a csoportban.

A címvédő magyar válogatott domináns, 18–4-es győzelemmel kezdett Dél-Afrika ellen, ahol ráadásul a harmadik negyed végén még Urbin Zsófi is megvillant.

Domináns magyar játék

Másnap újabb kötelező ujjgyakorlat következett a D-csoport zárómeccsén azzal a Kazahsztánnal csapott össze a válogatott, amely 8–7-re kikapott Dél-Afrikától még pénteken. A magyar csapat végül 14–5-re győzött, ezzel hozta a kötelezőt és megnyerte a D-csoportot. A folytatásban a keresztjátékban hétfőn délelőtt az A-csoport második helyén végző Thaiföld következett. 

A magyarok eleinte nehezen találták a fogást ázsiai ellenfelükkel szemben aztán körülbelül két perc elteltével sikerült kihasználni, hogy hiányosan rendeződtek vissza, ekkor Füle Barbara büntette meg őket. Ezután tulajdonképpen lőgyakorlatot tartott a válogatott, amely magabiztos 16–5-ös sikert aratott. A nemzeti csapat így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol kedden 17.00 órától Görögország lesz az ellenfél.

– Büszkék vagyunk. A teljes edzői stáb és az egyesület vezetése is nagy örömmel fogadta a hírt, hogy Zsófi ott lesz a világbajnokságon, képviseli Nyíregyházát és az Aqua Sport Egyesületet is, ahonnan indult. Reméljük szép eredménnyel zárnak majd a lányok, és a közel jövőben még több ilyen sikernek örülhetünk, mert vannak még tehetséges sportolóink, akik innen indultak, és a válogatott közelében vannak. Hajrá, szurkolunk nagyon – tájékoztatott Urbin Tibor szakmai vezető, az Aqua Se nevelőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában