Futsal

2024.07.18. 11:31

Nyíregyházán maradnak az A'Stúdió gólfelelősei

Két braziljával és válogatott játékosával is hosszabbított a futsal NB I bronzérmese.

Maneca (balra) és Gregory jól érzi magát Nyíregyházán

Fotó: Kohut Árpád/klub

Egyre jobban néz ki az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza kerete. A futsal NB I előző idényének bronzérmese sorra jelenti be, mely játékosaival hosszabbított szerződést. Az utóbbi három napban az összesen 73 bajnoki gólért felelős Szabó Lajos, Maneca, Gregory hármas maradásáról számolt be a klub.

Szabó Lajos tavaly ősszel érkezett Nyíregyházára, kisebb kihagyás után kezdett el újra futsalozni. Az idény második felére olyan jó formába lendült, hogy tavasszal már a válogatottban is bemutatkozhatott. Novemberben triplázott Nyírbátorban, de gólszerzésben is inkább a szezon vége felé – a legfontosabb időszakban – remekelt: a rájátszásban két meccsen is gólt lőtt a Haladásnak, a Berettyóújfalu elleni bronzcsatában pedig négy találatot jegyzett.

– Az előző szezon nagy változást jelentett számomra, mivel nagyon rövid idő alatt kellett felvennem a futsal NB I ritmusát és beilleszkednem a csapatba – idézi a klub honlapja Szabót. – Sok segítséget kaptam a rutinosabb játékosoktól, szerintem ezért tudtam a vártnál jóval hamarabb formába lendülni és teljesen átállni a futsalra. Nagyon örülök neki, hogy a szövetségi kapitány is felfigyelt a teljesítményemre és bemutatkozhattam a szlovákiai tornán! Ez az év volt a legsikeresebb eddigi karrierem során, mikor ide szerződtem, nem gondoltam, hogy a szezon végén bronzérmet ünnepelhetek!

– A maradáson nem sokat gondolkodtam, mivel a vezetőség már tavaly felvázolt egy többéves tervet, ami szimpatikus volt, és aminek szeretnék a részese lenni! A motivációm egyértelműen az, hogy a csapat húzóembere legyek és minél jobb teljesítménnyel segítsem a klubot. Bízom benne, a következő szezonban is éremért játszhatunk, remélem, még fényesebbért! Az is motivál továbbá, hogy a válogatott keretében maradjak. Ezért is meg fogok tenni mindent – árulta el a 23 éves játékos.

Emanoel Joao Rodrigues, ismertebb nevén Maneca 2023 elején érkezett Nyíregyházára, első mérkőzésén rögtön betalált, rövid időn belül 16 gólt szerzett, ezzel óriási szerepe volt abban, hogy a Stúdió újoncként megőrizte első osztályú tagságát. A 27 éves játékos megtalálta számításait a klubnál, a következő idényre is maradt és 26 bajnoki találattal az együttes második legeredményesebb tagja volt. Talán a bronzcsatában nyújtotta a legjobb teljesítményt, három meccs alatt négy gólt könyvelt el.

– Nagyon boldog voltam, hogy elértük a harmadik helyet – mondta el Maneca. – Ismertük a csapatunk határait, de sosem adtuk fel a munkát és a küzdelmet, mert az volt a célunk, hogy a dobogóra juttassuk a klubot. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg melóval és odaadással címekért harcolhatunk a következő idényben!

A nagy cél elérésében továbbra is segítségére lesz honfitársa, Gregory Costa dos Santos. A 29 éves brazil tavaly nyáron érkezett igazolt a Stúdióhoz, egy-két „bemelegítő” meccs után szeptember végétől kezdte az igazi arcát megmutatni: előbb a Magyar Futsal Akadémia ellen triplázott, majd két góllal vette ki részét a Haladás legyőzéséből, de később olyan mérkőzése is volt, amin négyszer köszönt be. Ezután is zsákszámra ontotta magából a gólokat, az alapszakaszban és a felsőházi rájátszásban összesen 33 találatig jutott, ezzel ő lett az NB I gólkirálya! Ő is kiválóan teljesített a bronzcsatában, a párharc első hazai összecsapásán három gólt szerzett.

– Az előző szezonban nyújtott csapat- és egyéni teljesítményem miatt nagyon boldog voltam – árulta el Gregory. – Nem kezdtük valami jól a szezont, de rengeteget dolgoztunk és a legjobbkor nőttünk fel. Örülök, hogy folytathatom a munkát. Remélem, hogy a következő idényben is tartani tudjuk ezt a szintet, sőt, minden tekintetben fejlődni fogunk! Köszönöm a szakmai stáb, a vezetőség és az elnök úr bizalmát, mindent megteszek, hogy megfeleljek az elvárásoknak és elérjük a kitűzött célunkat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában