Kerethirdetés

2024.06.06. 10:39

Nyíregyháziakért is szoríthatunk a kosárlabda-válogatottnál

A magyar női kosárlabda-válogatott augusztus 19. és 25. között világbajnoki előselejtezőn vesz részt a ruandai Kigaliban.

Fotó: MKOSZ

A nemzeti csapat élére nemrég kinevezett Völgyi Péter máris kijelölte a tornára készülő keretét.

A 15 játékos között ott van az újfehértói Papp Klaudia is. Mint ismert, Papp a Nyíregyházi Kosársulinál nevelkedett, jelenleg a Sopron Basket játékosa. Az elmúlt években meghatározó tagja volt a 3x3-as válogatottnak, mellyel nagy sikereket ért el. A játékos a nemrég véget ért olimpiai selejtező után jelenetette be, hogy abban a szakágban már nem játszik többet. 

A Nyíregyházáról származó Sitku Zsuzsanna is bekerült a keretbe. A 21 éves játékos is a Sopron kosárlabdázója, az elmúlt években végigjárta az utánpótlás-válogatottakat, rendre A divíziós Európa-bajnokságon szerepelhetett.

Völgyi munkáját mások mellett Jakab Máté is segíti. A Nyíregyházáról származó szakember legutóbb Ausztráliában tevékenykedett, de nem ismeretlen számára a női szakág és a szövetségi kapitánnyal is dolgozott már együtt korábban.

A válogatott kerete

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában