Szpari

2024.06.24. 13:37

Eldőlt a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzőjének sorsa

Szerződést hosszabbított Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A Szpari nagy sikert ért el Tímár Krisztiánnal

Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport

A Nyíregyháza Spartacus fantasztikus szezont tudhat maga mögött, hiszen megnyerte az NB II-es labdarúgó-bajnokságot, ezzel 2015 után újra az élvonalban szerepelhet a következő idényben! A csapat fantasztikus bajnoki szereplés mellett a Magyar Kupában is remekelt, s az utolsó pillanatokig kiélezett elődöntőt veszített el a Ferencvárossal szemben.

A sikerekben óriási szerepe volt Tímár Krisztián vezetőedzőnek. A 44 éves szakember tavaly nyáron érkezett Nyíregyházára, vagyis kevesebb mint egy év leforgása alatt feljutott egy olyan csapattal, amelyik nem sokkal korábban még majdnem kiesett a másodosztályból.

Az öröm pillanatait ugyanakkor nagyon gyorsan a kétely mérgezte meg. Előbb kérdéses volt, hogy a csapat az új stadionban kezdheti-e meg az NB I következő szezonját, majd arról találgathattak a szurkolók, hogy az összes kulcsjátékos a Szparit erősíti-e a folytatásban és felvetődött a sikeredző távozása is, miután a hírek szerint az Újpest élénken érdeklődött és állítólag kivásárolta volna a trénert a szerződéséből.

Fekete Tivadar sportigazgató gyorsan cáfolta az utóbbi pletykát – legalábbis leszögezte, hogy a Spartacus Tímárral képzeli el a következő szezont –, hétfőn pedig még jobb hírt jelentett be a klub: a vezetőség és az edző mindenben megállapodott egymással, így 2026 nyaráig szóló kontraktust kötöttek a felek.

– Az elmúlt hetekben jeleztük, hogy Tímár Krisztiánnal képzeljük el a folytatást – idézi a Szpari honlapja Fekete Tivadart. – Egyértelmű, hogy sikeres évet tudhatunk magunk mögött közösen, ezért is tartottuk fontosnak, hogy megállapodjunk. Bízunk benne, hogy az NB I-ben is eredményesen irányítja a csapatot.

– Nagyon örülök, hogy folytathatom a megkezdett munkát, és várom az élvonalbeli szereplést – mondta el a vezetőedző. – Bízom a csapatban, és remélem, hasonlóan sok örömet szerezhetünk szurkolóinknak, mint a legutóbbi idényben. Jól esik, hogy a klub vezetése bízik bennem, és szeretném ezt továbbra is meghálálni.

Mint ismert, a csapat június 17-én kezdte meg a felkészülést a következő idényre, szombaton pedig le is játszotta az első mérkőzését a Cigánd ellen (5–1). A keret ezen a héten még hazai környezetben dolgozik, majd vasárnap Ausztriába utazik edzőtáborba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában