Futsal, magyar válogatott

2024.08.27. 09:26

Döntetlen a vb-résztvevő horvátokkal

Férfi futsalválogatottunk három nap alatt két vb-résztvevő együttessel is összemérte az erejét.

Az A’Stúdió játékosa Rafinha (5) helyzetben.

Fotó: mlsz.hu

Férfi futsalosaink csütörtök este még Spanyolországban léptek pályára felkészülési mérkőzésen a házigazdák ellen, majd másnap hajnalban útra keltek Magyarországra. A meccs és az utazás fáradalmainak kipihenésére csak egy nap maradt, Sergio Mullor szövetségi kapitány ráadásul szombaton még egy edzést is tartott a játékosoknak.

Vasárnap 16 órakor már a spanyolokhoz hasonlóan a szeptemberi világbajnokságra készülő horvátok ellen lépett pályára a válogatottunk a Fáy utcai Sterbinszky Amália Sportcsarnokban.

Nem bírtak egymással a felek

A mérkőzés nagy magyar helyzettel kezdődött, egy labdaszerzést követően a nyíregyházi Szabó Lajos a kapufát találta telibe. Ezt követően kiegyenlített volt a találkozó, a horvátok nem diktáltak olyan nagy iramot, mint három nappal korábban a spanyolok, így nem tudtak komolyabb fölényre szert tenni. A 14. percben egy labdaszerzés után Fekete Márk lőtt kapura, a horvátok kapusa elsőre még védett, de a kipattanót Fekete a hálóba helyezte (1-0). Három perc volt hátra a félidőből, mikor egy szép egyéni villanás végén Duje Kustura lőtt szép gólt (1-1).

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a horvátok valamivel nagyobb iramban játszottak, mint a szünet előtt, de jelentős fölényre nem tudtak szert tenni. A hajrához közeledve egy-két nagy helyzetet azért kialakítottak, előfordult, hogy egy utolsó pillanatos blokk, egy alkalommal a kapufa mentett a vendégek próbálkozásánál. A mieink ellentámadásaiban is volt veszély, így a magyar győzelem ugyanúgy benne volt a levegőben, de végül egyik csapat sem vette be újból a kaput, 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

– Úgy gondolom, rendben volt a teljesítményünk – értékelt a mérkőzés után Sergio Mullor szövetségi kapitány. – Az első perctől az utolsóig komolyan vettük a játékot, nagyon örülök, hogy sikerült előrelépnünk, pedig még nem vagyunk a legjobb kondícióban, hiszen csak nemrég kezdődött a bajnokság. Örülök, hogy lejátszhattuk ezt a két mérkőzést, mert tényleg sok dologra rávilágított. Természetesen vannak különbségek a horvát és a magyar csapat között, de sokkal közelebb lehetünk az európai élmezőny válogatottjaihoz, mint amire sokan számítanának, csak el kell hinnünk, hogy képesek vagyunk ilyen szintű meccseket játszani.

A találkozón az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza két kiválósága Rafinha és SZabó Lajos, valamint a B-Kerép Nyírbátori SC játékosa Szantes Bíró Tamás is lehetőséget kapott.

Jól álltunk bele a meccsekbe

– Nem sokat játszottunk még együtt, de az első meccs előtti edzéseken az összeszokáson is dolgoztunk – mondta el tapasztalatait Szabó Lajos. – A spanyolok sokkal dinamikusabbak és fizikálisabbak, mint mi, nehéz volt velük felvenni a versenyt, ám nagyon jól helytálltunk. A horvátok ellen már többet tudtunk mutatni, jobban hagyták nekünk a játékot, mint a spanyolok, akik végig letámadtak. Jól álltunk bele a meccsbe, itthon nem akartunk csalódást okozni. Megvoltak a lehetőségek, kapufákat rúgtunk, megnyerhettük volna a mérkőzést, de egy buta hibából gólt kaptunk, így meg kellett elégednünk a döntetlennel.

Nemzeti csapatunk a tervek szerint októberben páros meccset játszik Ausztriával, később a finnekkel is találkozik, majd decemberben megkezdődik az Eb-selejtező, amin Szlovénia, Montenegró és Norvégia lesz Magyarország ellenfele. 

Vármegyénk válogatott játékosai már Nyírbátorban és Nyíregyházán készülnek a bajnoki folytatásra. Az A’Stúdió pénteken Kecskeméten lép pályára az NB I. 3. fordulójában, míg a Nyírbátor Újpesten vendégszerepel.

Futsal: válogatott
Magyarország-Horvátország 1–1 (1–1)
Magyarország: Gémesi Gergő - Hadházi Sándor, Szabó Lajos, Szentes-Bíró Tamás, Dróth Zoltán
Cserék: Alasztics Marcell, Szalmás Zoltán, Fekete Márk, Rábl János, Rutai Balázs, Kajtár Mátyás, Nagy Kevin, Lipl Noel, Pál Patrik, Rafinha, Vatamaniuc-Bartha Dávid.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában