Mini foci

2024.06.21. 13:05

A nyolcaddöntőben ért véget az álom

Hamarosan ikerlányai születnek a minilabdarúgó-válogatott játékosának.

Szon.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, parádés tavaszi menetelésének köszönhetően a bajnok Tarpa és az ezüstérmes Mátészalka mögött a Nagyecsed szerezte meg a harmadik helyet a Nyír-Wetland vármegyei első osztályú bajnokságban. A bronzérmes társaság játékosai már javában töltik jól megérdemelt pihenésüket, Ladányi Dávid azonban nem állt le, a magyar minifutball-válogatott tagjaként részt vett a Bosznia-Hercegovinában rendezett Európa-bajnokságon. Nemzeti csapatunkat a futsal berkekben jól ismert Trencsényi János vezette kontinenstornán, aki januárban vette át a szövetségi kapitányi teendőket, másodedzője pedig Ladányi Dávid lett.

– Korábbi sérülésem miatt abban egyeztünk meg Jánossal, hogy tapasztalatommal próbálom segíteni a munkáját. Rehabilitációm azonban olyan jól sikerült, hogy hamarabb felépültem, így pályára is tudtam lépni – mondta Ladányi Dávid.
– A csoportból mindenképpen tovább akartunk jutni, titokban azonban az éremszerzésben reménykedtünk. A nyitó mérkőzésen Lengyelországgal játszottunk, akik teljesen ismeretlenek voltak számunkra. Kellett egy kis idő mire rájöttünk, hogy hol találtunk rajtuk fogást, végül 3-1-re legyőztük őket –  elevenítette fel a június eleji eseményeket Dávid.
Másnap a törökök ellen léptek pályára a mieink és mindkét félidőben egy-egy gólt rúgva ismét győztesen hagyták el a pályát. Trencsényi János csapata ezt követően a románok elleni csoportrangadón már a biztos továbbjutás tudatában léphetett pályára, és játszott gólnélküli döntetlen, így a második helyen végzett a csoportjában. 
– A törökök kikaptak az első mérkőzésen a románoktól, így ellenünk az életükért játszottak. Miután megszereztük a vezetést, ütöttek-vágtak, és a kispályán megszokott rövid passzos játék helyett áttértek az ívelgetős focira, de felvettük a kesztyűt és legyőztük őket. Bravúr volt a románok elleni döntetlen, hiszen ők a regnáló világbajnokok és ezen a tornán is döntőt játszottak
Csoport másodikként a másik csoportban élen végző Szerbia volt az ellenfelünk a nyolcaddöntőben. A találkozón a szerbek szerezték meg a vezetést, amelyet még egalizáltunk, végül azonban elveszítettük a mérkőzést és ezzel búcsúztunk a további küzdelmektől.

– Felemás érzések kavarognak bennem, mert a csoportból jó játékkal jutottunk tovább, sajnos azonban a kieséses szakaszban rögtön az első akadályon fennakadtunk – sommázta röviden Európa-bajnoki szereplésüket Ladányi Dávid, akinek hamarosan lejár a szabadsága.
A Nagyecseddel július elején kezdjük meg a felkészülésünket a következő szezonra. Ami a mini focit illeti, a következő nagy megméretésünk jövő májusban az azerbajdzsáni világbajnokság lesz Bakuban. Ezt azonban nem biztos, hogy be tudom vállalni, mert bővül a családunk, hamarosan ikreink születnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában