Vármegyei foci

2024.06.11. 13:03

A fiatalok is fejlődtek, bajnokságot is nyertek Tarpán

A Tarpa a Vármegyei Kupát és a bajnokságot is megnyerte a mögöttünk hagyott idényben.

Idén duplázott a tarpai csapat

Fotó: Gazdag Mihály

Az eredmények alapján nem túlzás azt írnunk, hogy vármegyénkben a Tarpa volt az amatőr futball 2023–2024-es idényének egyeduralkodója. Bubis Iván csapata megnyerte a Nyír-Wetland I. osztályt és a Vármegyei Kupát is behúzta.

Persze nem volt ez sétagalopp. A csapat tavasszal tízmeccses veretlenségi sorozatot produkált, ezzel a tabella élére állt, ám az utolsó előtti fordulóban kikapott, ami újra nyílttá tette a küzdelmet a bajnoki címért. Gál Richárdéknak így is a saját kezükben volt a sorsuk, hiszen a zárókörben „elég volt” ugyanannyi pontot szerezniük, mint a Mátészalka. A Nyíregyháza II. elleni mérkőzés aztán óriási izgalmakat hozott. A vendégek vezettek, a Tarpa a 66. percben egyenlített, majd a 86. percben szerezték meg a győztes és egyben bajnoki címet érő találatot. 

– A bajnokság előtt azt tűztük ki célul, hogy lehetőleg az első ötben végezzük, mellette legfontosabb célként azt is megfogalmaztuk, hogy a fiatal csapatunk fejlődjön minden téren, vagyis csapatként és egyénileg is – árulta el Bubis Iván edző. – Legnagyobb erősségünkként kiemelném, hogy nem egyénileg voltunk igazán kiemelkedőek, hanem csapatként, és a játékosok hétköznaponként elvégzett edzésmunkája eredménnyel is párosult. Büszkék vagyunk arra, hogy fiatal együttesünk sokszor egygólos győzelmet aratott. A védelmünk egész szezonban stabil volt, több mérkőzést hoztunk le kapott gól nélkül. 

A Tarpa aratta a legtöbb győzelmet a bajnokságban (20), 13 meccset zárt kapott gól nélkül és 12 olyan összecsapása volt, amin legalább három találatot szerzett. Noha öt gárda is több gólt jegyzett, mint Anton Mihalcsukék, csak a Mándok kapott kevesebbet.

– Nehéz kiemelni mérkőzést, hiszen sok szép eredményt értünk el, de ha mégis akarunk egyet, az a tavaszi, Vásárosnamény elleni idegenbeli meccs, amit nagy küzdelem árán, 4–3-ra nyertünk meg – tette hozzá a tréner.

Mint ismert, a Tarpa a bajnoki cím ellenére nem próbálkozott meg az NB III-as indulással, így a következő idényben is a vármegyei első osztályban szerepel. Kérdés, hogy egyben maradhat-e a bajnokcsapat.

– Biztosan lesz változás a csapatban, hiszen a jó szereplés miatt játékosainknak adódnak lehetőségeik magasabb osztályban, de úgy gondoljuk, sikerülhet nyáron felépíteni olyan gárdát, ami a mostanihoz hasonlóan szerepelhet a következő idényben – zárta szavait az edző.

Tarpai mutatók

Végeredmény
1. hely    30    20    4    6    66-27    64
Hazai pályán
1.    15    12    1    2    46-15    37
Vendégként
4.    15    8    3    4    20-12    27
Házi góllista. 12 gólos: Anton Mihalcsuk. 8 gólos: Olekszandr Kucsinszkij. 7 gólos: Nemes Iván, Arszen Szlobodian. 6 gólos: Gál Richárd, Bohdan Kosztik. 5 gólos: Mihajlo Bodan. 3 gólos: Maxim Burdika, Ivan Romancsuk. 2 gólos: Nazarij Havriljuk, Szerhij Kolesnik. 1 gólos: Boldizsár Mihály, Szvjatoszlav Herman, Dimitro Maksajev, Petro Prihoda.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában