Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.05.21. 11:29

Hét játékos már biztos, hogy távozik

A hét távozó között komoly nevek is akadnak. Az utolsó forduló után tett bejelentést a Kisvárda.

A hét játékos között a klubrekorder Bohdan Melnik (pirosban) is távozik.

Fotó: kisvardafc.hu

Közös ebéddel zárta a 2023-2024-es szezont az NB I.-ből búcsúzó Kisvárda Master Good. Az eseményen többekről az is kiderült, hogy nem maradnak a Rétközben, mert lejárt a szerződésük, vagy megegyeztek annak felbontásáról. Ők egyelőre heten vannak, de ez a lista még bővülhet.

Kisvárda: több kulcsjátékos is távozik
Hét játékos már biztos, hogy távozik a Kisvárda csapatától

Lucas sem lesz már a Kisvárda tagja

Távozik a klublegenda Lucas, aki 2015 és 2024 között – fél év diósgyőri kölcsönjátékkal megszakítva – kilenc évet töltött Kisvárdán, 264 tétmérkőzésen pályára lépve a csapat színeiben. A csapatkapitányi teendőket évek óta ellátó brazil-magyar futballistát más szerepkörben próbálta ugyan megtartani a klub, ám ő máshol képzeli el a folytatást. 

Lejár a szerződése és ugyancsak távozik Bohdan Melnik. Az ukrán középpályás (kezdetben inkább védő) 2017-ben érkezett a gárdához még az NB II.-ben, a másodosztály mellett szerephez jutott az NB I.-ben, ahol 166 mérkőzéssel klubrekorder lett, de játszott az NB III.-as, sőt az akkor még megye egyes tartalékcsapatban, a nemzetközi porondon és a Magyar Kupában egyaránt. Összesen 232 tétmérkőzésen lépett pályára Kisvárdán. Pályafutását vélhetően az egyik NB I.-es csapatnál folytatja. 

Miként Ötvös Bence is. A klubot 2021 januárja óta szolgáló újfehértói származású középpályás az NB I.-ben kereken száz alkalommal szerepelt, az Ekl-ben, a Magyar Kupában és az NB III.-as tartalékcsapatban játszott meccsekkel együtt pedig összesen 122 tétmérkőzésen jutott szóhoz.

Másfél év után távozik az  egyaránt 2023 januárjában érkező montenegrói kapus, Danijel Petkovics, valamint a bosnyák védő, Enes Alic. Petkovics 19 élvonalbeli és egy NB III.-as bajnoki mérkőzésen, továbbá öt Magyar Kupa-összecsapáson szerepelt, míg az utóbbi időben sérüléssel bajlódó Alic 23 NB I.-es és két NB III.-as, valamint három Magyar Kupa-meccsen lépett pályára. Ugyancsak távozik az északmacedón Boban Nikolov is, aki tavaly nyáron csatlakozott, ő 22 bajnoki és négy kupamérkőzésen lépett pályára.

Lejárt a kölcsönadási szerződése, így visszatér anyaegyesületéhez, a szlovákiai Dunaszerdahelyi AC-hoz Balogh Norbert. A csatár 16 bajnoki és két kupamérkőzésen jutott szerephez.

Hat év után búcsúznak

A Kisvárda a 2017-2018-as idény végén jutott fel az élvonalba, miután magabiztosan szerezte meg az NB II.-es pontvadászat második helyét. Az osztályváltást követően a 2018-2019-es idényben a kilencedik, a 2019-2020-as szezonban a nyolcadik, míg a 2020-2021-es pontvadászatban pedig az ötödik helyen zárt. A 2021-2022-es szezont fantasztikus teljesítménnyel az előkelő második helyen abszolválta a csapat, ezzel kiharcolva az Európa-konferencialigában való indulás lehetőségét. A tavalyi szezon elején még realitásként hatott egy újabb dobogós hely, amiből végül „csak” a hatodik pozíció sült ki. Idén pedig mint azt tudjuk a tizenegyedik helyen búcsúzott az élvonaltól.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában