Futsal

2024.05.28. 11:14

Futsal: értékelt a sikeredző, ünnepelt a nyíregyházi csodacsapat - Videó

Az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza csodát vitt véghez vasárnap este. Lovas Norbert vezetőedző boldogan értékelt, miután csapata megszerezte a futsal NB I bronzérmét.

Szon.hu

Nagy sikert ünnepelhet a nyíregyházi futsalcsapat

Fotó: Kohut Árpád/klub

Az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza hétfő este harmadszor is legyőzte a Berettyóújfalu csapatát, ezzel lezárta a párharcot és megszerezte a futsal NB I bronzérmét. Az utolsó összecsapás fordulatos és érzelmekkel teli csatát hozott, amit a nyíregyháziak bírtak jobban és 5–3-as sikert arattak.

futsal, Nyíregyháza
A nyíregyháziak fantasztikus hangulatú meccsen szerezték meg a futsal NB I bronzérmét
Fotó: Kohut Árpád/klub

– Mentális szempontból az első meccshez hasonló volt az utolsó találkozó, egész mérkőzésen magas volt a koncentrációja mindenkinek és többen felnőttek a feladathoz – értékelt a nyíregyházi csapat vezetőedzője, Lovas Norbert. – Az első félidőben magunkra húztuk a Berettyóújfalut azzal, hogy nem értettük meg egymást az oldalberúgás figuránkban, így Rábl egyedül vezethette a labdát Sanyira, amit ki is használt. Az egyenlítés picit megfogott minket, mert a gól abszolút nem volt benne a meccsben. Innentől kezdve újra fel kellett építeni a játékunkat, ami az első félidő végére sikerült is. Azt kértem, hogy a második félidőben ne kövessünk el olyan buta hibákat, amiket ehhez hasonló ki-ki meccsen többször elkövettünk. Ennek megfelelően ezúttal nem a bíróval és az ellenféllel, hanem a saját játékunkkal foglalkoztunk. Rengeteg helyzetet kihagytunk, ami betudható a fáradtságnak, viszont csak bepréseltünk a szükséges gólokat és jó teljesítménnyel nyertünk!

A második szezon a futsal NB I mezőnyében

A klub történetének kimagasló eredménye ez a bronzérem, pláne, ha hozzátesszük, hogy a csapat három éve még a harmadosztályban szerepelt, két évvel ezelőtt az NB II újoncaként lépett feljebb, az előző idényben pedig az első idényét teljesítette az élvonalban.

– Edzői karrierem csúcspontja ez a bronzérem – árulta el a mester. – Nagyon boldog vagyok, ettől a csapattól senki nem várt ilyen eredményt. Reálisan én is azt gondoltam, hogy felsőházba kell jutnunk és ott talán elérhetünk valamit. Az edzőt a játékosok teszik naggyá. Persze, bele kell vinni a szakmát, de az egész szezon bizonyítja, hogy ha minden rendben van körülöttünk, akkor a befektetett munka meghozza a gyümölcsét és ilyen kimagasló eredményt lehet elérni. Nagyon elégedett vagyok. Köszön a szakmai stáb és azok munkáját, akik megteremtették nekünk, hogy ilyen sikerrel zárjuk a szezont!

A bajnokság végeredménye: 1. Haladás, 2. Kecskemét, 3. Nyíregyháza, 4. Berettyóújfalu, 5. DEAC, 6. Veszprém, 7. Nyírbátor, 8. Aramis, 9. Magyar Futsal Akadémia, 10. Újpest, 11. PTE-PEAC, 12. Maglód.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában