Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.05.17. 11:27

A kupagyőztesnél vizitálnak

Pakson zárja az élvonalbeli szereplését a Kisvárda Master Good.

Körmendi Kevin (18) is kitett magáért a Mezőkövesd ellen.

Fotó: Kovács Péter

A csapat hatéves élvonalbeli tagságát végigkísérték a Paksi FC elleni meccsek, hiszen a rétközi egylet valamennyi idényben megmérkőzött a tolnai gárdával.

Negyedszer találkoznak

A 2023-2024-es bajnoki idényben negyedszer mérik össze erejüket a felek, harmadszor látogatva a friss kupagyőztes otthonába, amely az elődöntőben éppen a Várdát búcsúztatta. Mint ismert, a szerdai fináléban a Paks hosszabbítást követően győzte le 2–0-ra a Ferencvárost.

Eddig teljesen kiegyenlített a két csapat bajnoki mérlege, mindkét fél hat-hat alkalommal nyert. Kezdetben a Paks dominált ebben a párharcban, aztán akadt egy tizenegy meccsből álló periódus, amely során csak egyszer veszített a szabolcsi csapat, az utóbbi három alkalommal viszont a Paks nyert.

A Paksnak koránt sem mindegy, hogy milyen eredmény születik ezen az összecsapáson, hiszen Bognár György gárdája a második hely megszerzéséért küzd, s amennyiben a Fehérvár legyőzi a Diósgyőrt, abban az esetben csak a győzelem az elfogadható az atomvárosi társaság számára. A zöld-fehérek erőt meríthetnek a kupasikerből, ami mentálisan is hatalmas lökést ad a játékosainak. A Kisvárda a legutóbbi fordulóban egy gólgazdag meccsen múlta felül az élvonaltól szintén búcsúzó Mezőkövesdet.

A Kisvárda a 2017-2018-as idény végén jutott fel az élvonalba, miután magabiztosan szerezte meg az NB II.-es pontvadászat második helyét. Az osztályváltást követően a 2018-2019-es idényben a kilencedik, a 2019-2020-as szezonban a nyolcadik, míg a 2020-2021-es pontvadászatban pedig az ötödik helyen zárt. A 2021-2022-es szezont fantasztikus teljesítménnyel az előkelő második helyen abszolválta a csapat, ezzel kiharcolva az Európa-konferencialigában való indulás lehetőségét. A tavalyi szezon elején még realitásként hatott egy újabb dobogós hely, amiből végül „csak” a hatodik pozíció sült ki. Idén pedig mint azt tudjuk a tizenegyedik helyen búcsúzik az élvonaltól. 

Labdarúgás: NB I., 33. forduló

Paksi FC–Kisvárda Master Good, Paks, Paksi FC Stadion, szombat17.45
További mérkőzések
Péntek
Mezőkövesd Zsóry FC–MTK 20.30
Szombat
Puskás Akadémia FC–DVSC 17.45
Fehérvár FC–DVTK 17.45
Vasárnap
Kecskeméti TE–ZTE FC 17.15
Ferencvárosi TC–Újpest FC 20.15    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában