Labdarúgás, NB III

2024.04.26. 12:14

A listavezető érkezik Sényőre

A Kisvárda tartalékcsapata az Egert látja vendégül vasárnap.

Szon.hu

Fotó: Dodó Ferenc

Mint azt korábban megírtuk, a Sényő FC Selyem-Ber zsinórban öt hazai környezetben játszott mérkőzéssel próbálja megszilárdítani helyét az NB III.-as tabella középső harmadában. Ezek közül Nagy Sándor együttese az első két találkozón négy pontot szerzett, döntetlent játszott a Tiszafüreddel, legutóbb pedig a Diósgyőr tartalékcsapatát fektette két vállra. Vasárnap vélhetően ezeknél nehezebb dolga lesz Kapacina Kevinéknek, hiszen a listavezető Putnokot fogadják. A borsodiak vezetik a bajnokságot, céljaikról pedig álljon itt egy árulkodó adat. A héten megtartotta ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottsága, a testület pedig mindent rendben talált a Putnok FC által benyújtott dokumentumok között, így elfogadta licenckérelmüket. A bizottság határozatának értelmében a Putnok FC a 2024/25-ös bajnoki évadra másodosztályú versenyengedéllyel rendelkezik.
– Tiszteljük ellenfelünket, tisztában vagyunk vele, hogy a csoport egyik favoritja érkezik hozzánk, akik jó futballt játszanak. Mi azonban inkább magunkra koncentrálunk, szeretnénk itthon tartani a három pontot – reagált a felvetésre Nagy Sándor, a Sényő edzője. – Kellő önbizalommal léphetünk pályára, hiszen az elmúlt három fordulóban jól néztünk ki – utalt a közelmúlt sikereire Nagy, aki azt is kiemelte, hogy a Diósgyőr második számú csapata szép futballt játszottak és magabiztosan nyertek.
A Kisvárda tartalékcsapata múlt hétvégén rangadót veszített Cigándon, Gerliczki Máté együttese vasárnap délelőtt hazai pályán az Eger ellen javíthat. A heves vármegyei gárda az osztály stabil középcsapata, Lázok János együttese harmincnyolc pontjával a nyolcadik helyről várja a találkozót. A két gárda őszi találkozóját a Kisvárda nyerte 100-ra október 15-én. 
– A hátralévő öt mérkőzésen saját magunkra kell koncentrálnunk, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk. Természetesen ismerjük ellenfelünket, már az odavágón is kaptunk egy képet róluk, ez tovább bővült az azóta kapott anyagokkal. De még egyszer hangsúlyozom, magunkra figyelünk és a saját játékunkat szeretnénk kivinni a pályára és természetesen győzni akarunk – fogalmazott Gerliczki Máté, a Kisvárda II. edzője.

Labdarúgás: NB III., 26. forduló
Kisvárda II.–Eger, Kisvárda, v.: Hajdú (László, Ancsin) 11. Sényő FC Selyem-Ber–Putnok, Sényő v.: Tóth T. (Kovács Z., Vilmányi)
További mérkőzések: Újpest II.–Tiszaújváros (11), REAC–DVSC II. (15), DEAC–Cigánd, Tiszafüred–DVTK II., Hatvan–Karcag, Salgótarján (mind 17).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában