Labdarúgás, bunda, Nyíregyháza Spartacus FC

2024.01.23. 09:46

Bundagyanú a Szpari edzőmeccsén (videóval)!

A találkozót követően feljelentést tett az osztrák csapat.

Tímár Krisztián is értetlenül áll az eset előtt.

Fotó: klub

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, a másodosztályú bajnokság élén álló nyírségiek az osztrák élvonalbeli Altach gárdájával játszottak hétfőn délben, s a találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget. Mindkét találat tizenegyesből született, s az osztrák csapat szerint mindkét esetben meglepte a feleket a játékvezető döntése.

Furcsa döntéseket hozott

– Azon szórakoztunk, hogy a játékvezető a második félidőben teljes mértékben értelmezhetetlen döntéseket hozott. Korábbi labdarúgóként én sem tudtam mire vélni ezeket az ítéleteket, nem beszélve az átlagos futballszeretőről. Az ellenfél is egyetértett velünk ezzel kapcsolatban, és fontolóra vettük, hogy lehívjuk a csapatokat a pályáról – mondta az osztrák médiában Roland Kirchner, a magyar Bukta Csabát is foglalkoztató Altach sportigazgatója.

Az edzők végül úgy döntöttek, hogy kihasználják az edzőmeccs teljes játékidejét, így befejezték az összecsapást. 

– Elég fura mérkőzés volt, valóban sok kétes ítélet született, az ellenfél vezetőedzője pedig felvetette, hogy mi lenne, ha inkább lehívnánk a két csapatot a pályáról – nyilatkozta a Sportál megkeresésére Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője. – Azt feleltem, hogy inkább próbáljuk függetleníteni magunkat ettől, és menjen végig a mérkőzés. Az erőnléti felkészülés szempontjából fontos lett volna, hogy kilencven perc legyen a játékosok lábában, úgyhogy úgy voltam vele, inkább kapjon még egy kamu tizenegyest az ellenfél, csak menjen végig a meccs. Tudjuk le ezt a kilencven percet, aztán zárjuk le ezt a történetet. Fogalmam sincs, miért kapott tizenegyest az ellenfél. Semmi sem történt, egy beívelést kifejeltünk, utána magyarázta a bíró, hogy látott valamit. Senki sem tudta, hogy mit, majd két perccel később mi is kaptunk egy könnyű síppal befújt büntetőt, azon pedig az osztrákok értetlenkedtek. A tizenegyest kihagytuk, majd a játékvezető visszafújta. Elég felkészületlen brigádnak tűnt ez a hármas, több furcsa ítélet is született, de a magam részéről ezzel nem akarok többet foglalkozni, felejtsük el gyorsan. A lényeg, hogy a szükséges terhelést megkapták a játékosok.

Az osztrákok feljelentést tettek

Az osztrák fél azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, az Altach már feljelentést tett az esetről az osztrák Bundesligának, illetve az illetékes rendőri szerveknek. Az ORF riportja szerint a múlt héten is történt egy hasonló eset: a Rapid Wien–Slovácko (2–1) felkészülési meccsen három tizenegyest fújtak be a játékvezetők. A bécsi együttes sportigazgatója, Steffen Hofmann azt mondta a történtekről, hogy mindkét csapat csak elszenvedője volt a döntéseknek. 

A két kérdéses tizenegyes (1:23-tól)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában