Röplabda, Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2023.12.22. 14:43

Ismét Diósgyőrben vendégszerepel a Fatum

Ezúttal is nagy szükség lesz a jó sáncmunkára.

Fotó: DVTK

Ünnep ide, ünnep oda, szombatot a kilencedik fordulójával folytatódik a női röplabda Extraliga. A három győzelemmel és öt vereséggel a tabella ötödik helyén álló Fatum-Nyíregyháza ismét Diósgyőrbe látogat – mint arra emlékezhetünk, nemrégiben a  Magyar Kupában is találkoztak a felek. A szezonban eleddig minden találkozóját elvesztő DVTK Ongropack ellen kötelező a győzelem, amire igencsak nagy szüksége van, az immáron Adrian Chylinski által irányított nyírségi egyletnek.

Mentálisan kell átlendülni

– A lányok nagyon jól dolgoztak. A röplabdában fontosak a támadások, a blokkok, a védekezés, ezeken szeretnénk javítani, és nagyon fontos, hogy újra győzzön a csapat, ami mentálisan hatalmas lendületet adhat – mondta el a lengyel vezetőedző, aki a DVTK ellenében debütál a csapat kispadján. – Az az álmom, hogy a bajnokság végére bejussunk a döntőbe, de az első lépcső most az, hogy meccsről meccsre fejlődve kiharcoljuk a négybe kerülést. Ezért dolgozunk!    

A két csapat a 2023-2024-es kiírásban már harmadszor feszül egymásnak. Az Extraligában október derekán, majd pedig a Magyar Kupa odavágóján december elején is magabiztosan, 3:0-ra nyert a Fatum, így érthető okokból ezúttal is ennek az eredménynek a realitására van a legnagyobb sansz.

Tomás Varga távozása után Adrian Chylinskivel tehát a legjobb négybe kerülés a cél a bajnokságban, ehhez pedig a még hátralevő hat mérkőzésből minél többet meg kellene nyerni. A Diósgyőr után a Szent Benedek is verhető ellenfélnek tűnik, bár idegenben lépnek a szabolcsi lányok parkettre, majd pedig január 7-én jön az ugyancsak a négybe vágyó Kaposvár elleni derbi, ám ez már hazai környezetben, ami plusz erőt adhat. Az utolsó hat meccsből hármat vív meg a Continental Arénában a Fatum, ám egyelőre ne szaladjunk ennyire előre, a DVTK elleni összecsapást szombaton 19 órától rendezik.      
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában