Sport

2023.11.28. 14:18

Ovi-Sport: százötven óvodást mozgattak meg a Blue Sharks kosarasai

A kicsik rendhagyó programon ismerkedhettek meg a kosárlabdázással.

Csak úgy potyogtak a kosarak a Continental Arénában

Fotó: Dodó Ferenc

A parketta csikorgás és a labdapattogás megszokott a Continental Arénában, az viszont ritkábban fordul elő, hogy ehhez gyerekzsivaj társul. Kedd délelőtt százötven óvodás látogatott el a csarnokba, hogy részt vegyen egy eddig még nem látott kosárlabdás rendezvényen, az Ovi-Kosár Kupán.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által támogatott és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány szakedzői által kidolgozott Ovi-Kosár Program egyik fontos pillére az Ovi-Kosár Kupa sorozat, melynek első állomása volt Nyíregyházán.

A Nyíregyháza tíz óvodájából érkező gyerekek tíz állomáson át megismerkedtek a mozgás és a sportág alapjaival, a feladatok végrehajtásában a Hübner Nyíregyháza BS felnőtt játékosai, szakmai stábja és a Nyíregyházi Sportcentrum munkatársai segítettek nekik – a kicsik és a nagyok egyaránt lelkesen vetették bele magukat a gyakorlatokba.

A Cápák bemutatót tartottak a gyerekeknek, egy-két zsákolással is elkápráztatták őket, majd az óvodások egymás közötti játékkal zárták a programot. A nap végén mindenki ajándékokkal és éremmel gazdagodott, amiket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke adtak át.

– A Nyíregyházi Sportcentrum, illetve az Élsport Kft. az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodást – beszélt a program előzményeiről és annak részleteiről dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Magyarországon idén először itt rendezik meg az Ovi-Kosár Kupát, ami 150 óvodás megmozgatását jelenti egész délelőttön keresztül a Continental Arénában. Komoly háttérmunkát igényelt ez mind a mi munkavállalóink, mind az óvodapedagógusok részéről. Évente két ilyen eseményt tervezünk megtartani, mindig más óvodákat bevonva. Szeretnénk a sportág alapjait megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel, egészen odáig, hogy kiszűrjük azokat a kis tehetségeket, akikből valamikor kosárlabdázó lehet. Az elsődleges cél az, hogy minden gyerek mozogjon, jól érezze magát és elsajátítsa az egészséges életmódot, akiből pedig kosaras lesz végül, annak nagyon örülünk. 

A bedobott kosarak számából kiindulva többekben is megvan a lehetőség, hogy ezt a sportágat válasszák.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában