Labdarúgás, vármegyei I. osztály

2023.09.28. 11:38

A korai őszülés érthető okokból visszafordíthatatlan

Tűzkeresztség, beregi rangadó, ősz hajszálak; jön a vármegyei bajnokság 8. fordulója.

A zöld mezes Nagyecsed ezúttal a Nyírbélteket fogadja.

Fotó: Pusztai Sándor

Ismét teljes játékkört rendeznek Nyír-Wetland vármegyei I. osztályban. Szombatra öt, míg vasárnapra három mérkőzést írtak ki. 

Papíron talán a Mándoknak lehet a legkönnyebb dolga, hiszen Kocsis János csapata a négymeccses vereségsorozatban lévő Ibrányt fogadja.

Zsinórban negyedszer nyernének

Végre kezdi felvenni a fonalat a Mátészalka, amely zsinórban harmadik sikerére hajt, ehhez persze a Csengernek is lesz némi szava, habár Juhász Ferenc fiai a minap fájó vereséget szenvedtek a Vármegyei Kupában, ahol a vármegye II.-es Pátroha otthonában véreztek el.

Első pontjai megszerzésére hajt a Nyírmeggyes, ami nem ígérkezik könnyűnek, mivel a Nyírbátorhoz látogatnak, Erdei Zoltánék pedig eddig elég stabil lábakon állnak.   

Csillag Lászlót nevezték ki a héten a Nyírbéltek új edzőjének, aki megkeresésünkre elmondta, hogy azért bőven vannak hiányosságok a csapatnál, így elsőre nem is nagyon tudja, hogy mire számítson a Nagyecsed ellenében, ahol Harbula Balázs ellenben azt ecsetelte, hogy ha így folytatják, akkor visszafordíthatatlan lesz a korai őszülése. A mérkőzést a nyírcsahoji USE Sporttelepen rendezik. 

A szombati nap, de talán a forduló legjobban várt összecsapása lesz a Kemecse–Kállósemjén találkozó, ahol a vendéglátó bátran és koncentráltan fog futballozni, míg a Semjén ezúttal is a három ponttért érkezik, na meg azért, hogy megőrizze veretlenségét, valamint ezzel egyenes arányban a tabellán elfoglalt első helyét.  

A Mándok elleni múlt heti döntetlent követően joggal bizakodhat a Kótaj, viszont a „kis” Szpari fiataljai egyre inkább felveszik a bajnokság ritmusát, ami lassan már győzelmekkel kell, hogy párosuljon. 

Beregi rangadót játszanak Tarpán, s mivel a Vásárosnamény joggal a pályázik a „mindenkire veszélyesek vagyunk” titulusra, így nem mehet ellenük biztosra Bubis Iván egylete.  

Elvinnék a három pontot

Első idegenbeli győzelmére hajt az Újfehértó, s ha azt nézzük, hogy a Nagykálló továbbra is hadilábon áll a gólszerzéssel  – hét meccsen eleddig mindössze háromszor vették be ellenfeleik hálóját –, így erre minden esélyük meg is lehet, bár Homann Richárd csapata azért egy pontot legalább otthon tartana. 

 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában