Mátészalka

2 órája

Ünnepélyes díjátadóval ért véget a Tony Curtis Nemzetközi Filmfesztivál (fotók)

Filmszakmai szempontból is magasra tette a lécet az idei rendezvény.

Lengyel Nóra

Fotó: Lengyel Nóra

A háromnapos nemzetközi filmes kavalkádon számtalan különleges alkotásból választották ki a legjobbakat. Nehéz dolga volt a szakmai zsűrinek, hiszen nagyon színvonalas és különleges alkotások érkeztek a meghirdetett három fő kategóriába: egész estés filmek, dokumentumfilmek, rövidfilmek.

A zsűri tiszteletbeli elnöke Jill Curtis-Weber,  Tony Curtis özvegye volt, aki személyesen járult hozzá a rendezvény autentikus és tiszteletteljes hangvételéhez. A zsűri elnöke Szász Attila Balázs Béla-díjas filmrendező, a zsűri tagjai: Hargittai László, Balázs Béla-díjas vágó; Demetrios Katis, többszörös díjnyertes zeneszerző, rendező; Pozsgai Zsolt, Balázs Béla-díjas filmrendező és Ubrankovics Júlia színésznő. A szombat délutáni díjátadón mindenki feltöltődve és izgatottan várta az eredményeket. Buzogány Béla társulatának műsora után dr. Hanusi Péter köszöntötte a díszvendégeket és a megjelenteket, Bokor Balázs pedig igazi kultúrdózisnak nevezte ezt a három napot, majd átadta a Hollywood vetélkedő díjait az iskolás csapatoknak. 
Szász Attila értékelte szakmailag a fesztivált, kifejtette: nagyon magasra tették az alkotók a lécet, innováció, kreativitás és tehetség jellemezte a filmeket. A nyertes alkotók meghatódva vették át a díjakat, majd mindenki átvonult a zsinagógához, ahol megkoszorúzták Tony Curtis emléktábláját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában