Koncert

2024.09.14. 12:00

Sebő Ferencet hallhatjuk a megyei könyvtárban

Megtudhatjuk, hogy egy-egy magyar népdal motívuma hogyan szólal meg más népek dallamkincsében, és azt is, van-e európai testvére népi hangszereinknek.

Szon.hu

Sebő Ferenc a könyvtárban várja az érdeklődőket

Fotó: kultura.hu

Az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat részeként ma, szombaton 15.30-tól a megyei könyvtárban a Kossuth-díjas Sebő Ferenc „Száll a világ lepke-szárnyon című műsorát láthatják/hallhatják az érdeklődők. „A Kárpát-medencében ránk maradt népzenei hagyomány egy nagyon-nagyon közös takaró, mely a magyarok, románok, szlovákok és délszlávok egymásba fonódó hagyományaiból áll össze, s amelyből mindegyik régió vagy etnikum egy másik szeletet őriz Európa egykori hagyományaiból. Ha élünk vele, az általunk élő formában megörökölt hagyomány módot ad Európával közös gyökérzetünk összetartozásának erősítésére” – véli Sebő Ferenc. A művész a koncerten a népdalok mellett több magyar költő megzenésített verseiből válogat, de megtudhatjuk, hogy egy-egy magyar népdal motívuma hogyan szólal meg más népek dallamkincsében, és azt is, van-e európai testvére népi hangszereinknek. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában