Mandala Nyár

2024.09.02. 20:00

Hobót rajongók hada várta a skanzenben

Mandala Nyár: a műfaji sokszínűség jegyében ezúttal is sok teltházas produkciót sikerült bevonzaniuk a Sóstói Múzeumfaluba.

L. Tóth Lajos

Hobo, azaz Földes László

Fotó: Pusztai Sándor

– Nem titok, a messze földön híres Nyíregyházi Állatpark is szóba került, amikor a lehetséges helyszín után kerestünk, kutattunk. Gajdos László igazgató vetette fel, hogy nézzük meg a Sóstói Múzeumfalut, mert szerinte ott kiváló otthonra találnánk. Így is lett, aztán megállapodtunk, és immár évek óta a skanzen ad otthont a Mandala Nyár rendezvénysorozatnak – árulta el Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője, színésze a Kelet-Magyarországnak és a Szabolcs Online-nak adott podcastben. 

– Harmincharmadik alkalommal rendeztük meg a nyári programsorozatot, és bár még csak néhány napja ért véget, nyugtázhatjuk, hogy elégedettek lehetünk, beváltotta a hozzáfűzött reményeket a Mandala Nyár. Újítottunk, helyre szóló jegyekkel hirdettük meg az előadásokat, a koncerteket, ezzel megszűnt a versenyfutás a legjobb helyekért. Az elővételes jegyvásárlás már tavasszal megindult és ezt a kezdeményezést szeretnénk megtartani jövőre is. 

Bódis Gábor megerősítette, hogy a műfaji sokszínűséget célozták meg ezúttal is, és bár Nyíregyházán és a környéken (például Debrecenben, Tokajban) sűrű és változatos volt a kínálat, nem kis kihívás volt megtölteniük a nézőteret:

 

– Komédia, operett, koncert, gyerekműsor éppúgy szerepelt a műsorban, mint saját és vendégprodukció. A legnagyobb érdeklődés a Turay Ida Színház Örömszülők című vígjátékát kísérte, a teltházon túl még pótszékeket is be kellett szereznünk. De említhetem a Borban az igazság, borban a vigasz című gálát, vagy a Vidám Színpad Ments meg, szerelem! című musical vígjátékát, vagy a Mandala Dalszínház saját előadásait (Liliomfi, Charley nénje, A miniszter félrelép), mindegyik roppant népszerű volt. A VIDOR Fesztivál előző évi különdíjasa, a Loft Auksz Évával, Sajgál Erikával és Trokán Annával ezúttal is elnyerte a közönség tetszését. A Petőfi Zenei Díj Életműdíjasa, Hobo, azaz Földes László rengeteg ismerőssel találkozott Nyíregyházán, rajongók hada várta. Másnap Nagyváradon is fellépett, ugyanis az ottani várban kialakított amfiteátrumban több mint tíz éve a Mandala Nyár egyes produkciót bemutatjuk, ott Szabó Ödön az a személy, aki garancia a rendezvénysorozat sikeréhez. Kisebb a színpad és a nézőtér is, az a szokás, hogy ha valami tetszik, akkor felállva tapsolnak, ez pedig igencsak jólesik a művészeknek. 

 

A 33. Mandala Nyár zárásaként a Színházi duó debütált, korábban ugyanis még sehol sem volt együtt színpadon a zenekar és a színművész:

– A Színházi duó eredetileg az Anna and the Barbies és Novák Péter közös produkciója a Várkert Bazárban. Amikor időpontot egyeztettünk, kiderült, hogy nem jó mindegyik félnek a mi műsortervünk, ezért aztán javasoltam Kálloy Molnár Pétert, aki tavaly is kétszer fellépett nálunk. Nagyon egymásra találtak, élvezték az előadás minden percét: Pásztor Annáék zenéltek, énekeltek, Kálloy Molnár Péter a dalszövegeket mondta el versben és olykor ő is dalra fakadt. Ráfújták a habot a Mandala Nyár tortájára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában