kultúra

2024.07.14. 12:50

A Túl(l)lélek állomásai

Békési Bernadett képeiből nyílik kiállítás a nyíregyházi könyvtárban.

Szon.hu

Békési Bernadett

Fotó: Magánarchívum

Műfaji sokszínűség jellemzi a Nyíregyházán élő Békési Bernadett alkotásait, hiszen vászonra vagy akvarellpapírra készíti képeit olaj, akril, glett, gipsz, beton, epoxigyanta és különböző anyagok felhasználásával. Munkáit érzelmi állapota inspirálja, a lelkiállapota nagymértékben befolyásolja, hogy milyen felületre milyen anyaggal dolgozik. Ritkán tervezi meg előre, hogy mit szeretne alkotni, mindig az adott lelkiállapota a mérvadó. Az alkotások – mind színekben és mind anyagokban – visszatükrözik a benne dúló harcokat, a bánatot és az örömöt, a jót és a rosszat egyaránt

Ezt az érzelmi hullámzást a közönség is átélheti, ugyanis a Túl(l)lélek állomásai címmel 2024. augusztus 8-án 17 órától a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban megnyílik Békési Bernadett kiállítása. Megnyitja Komor Zoltán író. Közreműködik Brém Linett zongorán.

Egyébként 2022 októberétől Nyíregyházán a Hunguest Hotel Sóstó épületében folyamatosan megtekinthetők a művei, 2023-tól a Zsilip Művészeti Egyesület tagja.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában