Tiszadob

2024.06.30. 13:13

Különleges kulturális bemutatóra hívnak

Balogh Tibor sajátos művészeti albumát mutatják be az Andrássy-kastélyban július 6-án.

Lengyel Nóra

Balogh Tibor

Fotó: Balogh Tibor archívuma

Balogh Tibor képzőművész alkotópályájának utóbbi 30 évét fogja át könyve, művészetfilozófiai fejlődésének eredményeibe, művészeti útkeresésébe ad betekintést. A Balogh48 Jegyzetek a Művészetről, Taníthatóságról és Műalkotásokról című kötetben az alkotó életrajza, pályája és saját gondolatai olvashatók. A július 6-ai kiállításának alcíme: Tiszadob Budapestbe csomagolva.

A tiszadobi kastélyban július 6-án, 15.30 órakor kezdődő kulturális eseményre várnak minden érdeklődőt,  főszereplője az egykori tiszadobi gyermekotthonban nevelkedett Balogh Tibor képzőművész, aki elvégezte a Magyar Képzőművészei Egyetem grafika szakát és tanári képesítést (művész diplomája: 2003 és tanári képesítése:2018) is szerzett. A rendezvényen közreműködik Oláh Ibolya énekesnő, aki egykor szintén a tiszadobi gyermekotthonban nevelkedett Tiborral együtt.

A kulturális program kiváló alkalom arra, hogy ebben az izgalmas felállásban megmutassa, hogy a művészet mindenkié, mert ahogy Hegel, a nagy gondolkodónk mondaná „a művészet szép és jó és szabad.”

Balogh Tibor
Fotó: Balogh Tibor archívuma

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában