Nyíregyháza

2024.01.30. 10:34

Országos finálénak ad otthont az egyetem

Szon.hu

A Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézete február 3-án tartja a középiskolásoknak meghirdetett országos versenyét. Az ének-zene és népzene kategóriák döntője 10 órakor kezdődik a Zenei Intézet Bartók termében (Nyíregyháza, Sóstói út 31/b, B épület, földszint B folyosó). Kategóriánként 3 fős zsűri rangsorolja az első (online) forduló után döntőbe jutott versenyzők előadásait

Ének-zene kategóriában három kamaraének-produkció videófelvételének beküldésével lehetett nevezni. Az elvárás egy kötelezően és kettő szabadon választott énekgyakorlat, kórusmű megszólaltatása volt kamaraének formájában minimum 3, maximum 6 perc időtartamban. A kötelezően választható zenemű 1 Kodály-kompozíció vagy 1 reneszánsz mű lehetett. A versenybizottság értékelte a tiszta intonációt, a stílusos, kifejező előadásmódot, a helyes frazeálást, a magyar és idegen szöveg helyes artikulációját és a stílusos előadásmódot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában