Helyi közélet

2018.10.24. 09:02

Nagyszabású ünnepi műsor és kiállítás Csengerben

Csenger - A megemlékezésen felidézték az ötvenhatos csengeri eseményeket.

Csenger - A megemlékezésen felidézték az ötvenhatos csengeri eseményeket.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztek péntek délután a csengeri művelődési központ színháztermében. A ünnepségen Forján Zsolt polgármester köszöntötte a megjelenteket, felidézve 1956 csengeri történéseit. Az esemény ünnepi szónoka Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke volt – tájékoztatta lapunkat Kákos Dávid.

Ahogy minden évben, az idén is a helyi Ady Endre-gimnázium irodalmi színpados diákjai adtak műsort, amit főpróbaként reggel nyolctól a középiskola, 10 órától az általános iskola diákjai láthattak, 13 órától pedig a városi ünnepség résztvevői élhették át az archív felvételeket is tartalmazó előadás révén a 62 évvel ezelőtti eseményeket. A műsort Széles Ildikó pedagógus állította színpadra.

Az ünnepséget és a koszorúzást követően Valamit az időről – színek és szavak címmel Medgyessy Zoltán munkáiból nyílt kiállítás a helytörténeti múzeumban, mely tárlat az év végéig látogatható.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában