Helyi közélet

2016.04.10. 10:45

Az állatmentő szervezet a szakadék szélén egyensúlyoz

Nyíregyháza - Határozatlan időre mentésstopot hirdetett a PCAS.

Nyíregyháza - Határozatlan időre mentésstopot hirdetett a PCAS.

Vannak, akik soha nem panaszkodnak, történjen bármi, nem „traktálják problémáikkal” a szeretteiket. Ők azok a típusú emberek, akik másokért teljes mellszélességgel kiállnak, és segítenek, amíg az erejükből futja. Ilyen Vidra Beáta is. Nem szólt, csak amikor már akkora lett a baj, hogy nem látta belőle a kiutat. A 16 évvel ezelőtt alakult PCAS Állatmentő Egyesület vezetőjének drasztikus döntést kellett hoznia: mentésstopot hirdetett.

Másfél milliós tartozás

Nagyon sok rosszindulatú ember vesz minket körül, akik hazugságokat gyártanak rólunk, s hosszú évek alatt sikerült elérniük, hogy a gyepmesteri telepekről kimentett kutyáinktól féljenek, mert az terjedt el rólunk, hogy a kutyáink betegen, hamis papírokkal utaznak külföldre. Emiatt az örökbefogadások visszaestek. „Jóakaróink” időt és energiát nem sajnálva addig duruzsoltak a támogatóink fülébe, míg elhitették velük, hogy minket az ő segítségük nélkül is felvet a pénz. Mostanra másfél millió forintos állatorvosi tartozásunk van – vázolta fel a helyzetet elkeseredetten Betti.

Mint elmondta, a láncon tartási rendelet január elsejei változása óta folyamatosan telt házzal üzemelnek a menhelyek és a gyepmesteri telepek, a magyar állatvédők lassan képtelenek kimenteni és elhelyezni az állatokat.

Sokan csak azért akarnak megszabadulni a kutyájuktól, mert közeleg az oltási időszak, amikor az állatorvos házhoz megy, és félnek, hogy ha kiderül, hogy meg vannak kötve az ebek, megbüntetik a gazdákat. Borzasztó következményei lettek ennek a félrekommunikált kormányrendeletnek. A kör március végén bezárult, itt állunk kétszáz mentett kutyával négyen, és próbáljuk őket életben tartani. A mentésstop ideje határozatlan. Amíg nem sikerül anyagilag talpra állnunk, nem tudunk több hívást és bejelentést fogadni.

- KM-CsA -

További részletek a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában