Tündérszépek 2024

2024.04.26. 07:00

Vonzza a reflektorfény a görög–magyar szépséget

Siountas Annának a Tündérszépek a második versenye.

Csáki Alexandra

Forrás: Fotó: Sipeki Péter

Továbbra is várjuk a jelentezőket az ötödik Tündérszépek szépségversenyre, amire május 12-éig nevezhetnek a lányok.

Siountas Anna egyike azoknak, akik már a fotózáson is túl vannak. Beszélgetésünk során kiderült, nemcsak a neve, ő maga is különleges.

–  Az apukám görög, az anyukám magyar, én Görögországban születettem, és szüleim válása után költöztünk haza Nyíregyházára. Mivel még kicsi voltam, amikor véget ért a kapcsolatuk és anyukámmal eljöttünk Görögországból, sokat felejtettem a nyelvből, a hagyományokat sem igazán ápolom, viszont imádom a görög gasztronómiát. Majdnem minden nyáron kimegyünk egy-két hétre, szóval a kötődés megmaradt – árulta el a 19 éves Anna, aki az idén érettségizik a Tokaji Ferenc Gimnáziumban. S hogy miért tanul a szomszédos megyében a nyíregyházi szépség?

– A kilencedik osztályt itt kezdtem a Művészetiben színész szakon, és ez az a terület, ami igazán érdekel most is, de úgy alakult, hogy Tarcalra költöztünk és iskolát kellett váltanom. A sors fintora, hogy végül visszajöttünk Nyíregyházára, de úgy voltam vele, hogy már nem hagyom ott a sulit, inkább vállalom az ingázást. Az a tervem, hogy az érettségi után kihagyok egy évet, felkészülök és jelentkezem a budapesti színiakadémiára.

Élvezte a fotózást

Annát mindig is vonzotta a reflektorfény, a modellkedés, a szépségversenyek világa, 12-13 éves volt, amikor több ügynökség is megkereste, de nem volt elég magas a kifutóhoz. A legtöbb ver­senyen azonban nem centiben mérik a szépséget.

– Ez a második szépségversenyem, és bízom benne, hogy eljutok a döntőig. Nagyon élveztem a fotózást, úgy érzem, felszabadultan mozogtam a kamera előtt, de ehhez kellett a fotós közvetlensége és szakmaisága is – jegyezte meg Anna. Kérdésünkre, hogy miért jelentkezett a Tündérszépekre, elmondta: elsősorban a tapasztalatszerzés lehetősége vonzotta, illetve szeret új embereket megismerni, amire szintén lesz lehetősége a verseny során.

– Eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha én nyernék. Nagyon boldoggá tenne, és talán kitárna néhány modellkedésre nyíló ajtót. Ma már inkább az egyéniséget, nem pedig a tökéletességet keresik az ügynökségek, így nekem is lehet esélyem a pályán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában