Helyi közélet

2019.03.23. 10:57

360 fokos videó: Lógjunk anyuval Nyíregyházán!

Nyíregyháza - A Lógjunk Anyuval csoport foglalkozásán jártunk: minden héten lelkes édesanyák csapata gyűlik össze Nyíregyházán, hogy megmutassák, a gyereknevelés mellett sem kell lemondani a mozgás öröméről.

Nyíregyháza - A Lógjunk Anyuval csoport foglalkozásán jártunk: minden héten lelkes édesanyák csapata gyűlik össze Nyíregyházán, hogy megmutassák, a gyereknevelés mellett sem kell lemondani a mozgás öröméről.

A csoport 2018 tavaszán alakult. A tagok szerettek volna kimozdulni a négy fal közül, és egy olyan szórakozási formát találni, mely során a babahordozó eszközök segítségével a gyerekek mellett is kikapcsolódhatnak. Eleinte az Erdei tornapályán gyűltek össze együtt mozogni, majd őszre beköltöztek a jelenlegi tánctermükbe. A létszámukkal és lelkesedésükkel együtt céljaik is nőttek: elkezdtek rendezvényszervezéssel és hordozási tanácsadással is foglalkozni.

– A legfontosabb, hogy az anyuka szeresse a hordozást és legyen tisztában az előnyeivel – mondta el Magyar Nóra, a Lógjunk Anyuval Egyesület elnöke. – Persze fennáll a kockázata annak is, hogy a gyermek ragaszkodóbb lesz. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a hordozással az édesanyának felszabadul a két keze, és a kicsi is könnyebben megnyugtatható, ha az anyuka magára köti.

A csoport tagjai szeretnék a hordozással kapcsolatos tévhiteket is eloszlatni, melyek szerint ilyenkor a gyermeknek melege van, nem kényelmes, vagy az így felvett testtartás nem ideális. Magyar Nóra hozzátette: fontos megtalálni a megfelelő eszközt is, hiszen egyénfüggő, hogy a hosszú vagy karikás kendő, a csatos hordozó és a mei tai közül melyik lesz az, amely az anyukának és a babának is megfelel.

– Azt szoktuk javasolni az édesanyáknak, hogy jöjjenek el hozzánk és próbálják ki az eszközöket – folytatta az egyesület elnöke. – Itt megtanítjuk, hogyan kell a hordózókat használni, akár haza is vihetik kipróbálni. Az is benne van a pakliban, hogy nem lesz számára megfelelő a hordozás, de a lehetőség akkor is adott.

A csoporttagok a begyakorolt koreográfiákkal fellépéseket is vállalnak - sőt, hamarosan versenyezni is fognak: április végén Tokajban, egy street dance fesztiválon mutatják meg a közönségnek és a zsűrinek, hogy milyen anyuval lógva táncolni.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában