2 órája
Dicshimnusz az uborkasalátáról
A helyi termék mindig a legfinomabb
Fotó: Illusztráció:sobors.hu
Nagyon örülök! Dicshimnuszt zengek egy uborkasalátáról. Nyíregyházán, az egyik üzletben a konzervek, vagy inkább a befőttek között megpillantottam és kiválasztottam egy üveget, amelynek címkéjén zöld betűkkel ez olvasható: „uborkasaláta hagymával”. Gondoltam, megkóstolom, kipróbálom, ezért megvettem. Nagy öröm ért, mert ilyen finom savanyúságot, uborkasalátát még életemben nem ettem. Vékonyra vágott uborkaszeletek, ivóvíz, ételecet, cukor, étkezési só és vöröshagyma alkotják, és mind az uborka, mind a leve szerintem páratlanul finom. Ráadásul az egész tartalom allergén- anyagoktól mentes. Biztos voltam benne, hogy valahol külföldön készítették. Nem szokásom, de ezúttal az üveg címkéjén lévő valamennyi szöveget elolvastam. Óriási örömömre szolgált, hogy a terméket Magyarországon gyártották, méghozzá nem is akárhol, hanem Szabolcs-Szatmár-Beregben. Büszke vagyok rá, hogy a magyar élelmiszeripar ilyen csodálatos terméket képes előállítani. Szerintem ezért minden dicséretet megérdemelnek azok, akiknek köszönhetjük, hogy a szóban forgó uborkasaláta az asztalunkra kerülhet, legyen az zöldségtermelő, konzervgyártó, forgalmazó, szállító vagy kereskedő.
Egy vásárló