Elismerés

11 órája

A tűzoltóezredes munkáját emlékplakettel ismerték el

A vármegyei Közgyűlés emlékplakettjét adományozták Dombrádi Lászlónak. A nyugalmazott tűzoltóezredes Kisvárdán vette át az elismerést.

Szon.hu

Dombrádi László tűzoltóezredes

Fotó: Bozsó Katalin

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére az idén Kisvárdán szervezte meg a vármegyei megemlékezést. Az ünnepi beszédek után Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés emlékplakettjét adományozta Dombrádi László nyugalmazott tűzoltóezredesnek a több évtizedes kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként.

Dombrádi László tűzoltóezredes és Seszták Oszkár
Dombrádi László tűzoltóezredes és Seszták Oszkár
Fotó: Bozsó Katalin

Tűzoltóezredes munkája

A nyugállományú tűzoltóezredes 1977. november 15-én kezdte a hivatásos tűzoltó pályáját. 1979-ben került áthelyezéssel először a Nyíregyházi Tűzoltósághoz, majd 1981-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó-parancsnokság állományába, ahol tűzmegelőzési területen dolgozott. Szakmai munkája és rátermettsége alapján, elöljárói elismerésével 1990-től a Nyíregyházi Tűzoltó-parancsnokságon parancsnokhelyettesi beosztást látott el. Több évtizedes szakmai tapasztalata alapján 2001. április 1-jén pályázat útján nevezték ki a Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoki beosztásába. Szakmai tekintélyével és személyiségével oroszlánrészt vállalt abban, hogy a parancsnokság szakmai munkája és megítélése országos viszonylatban is a legjobbak közé tartozott. Nagy hangsúlyt fektetett a parancsnokságon a bajtársi szellem elmélyítésére és a szolgálati csoportok összekovácsolására. A szűkös anyagi helyzet ellenére pályázatok útján, valamint nagyon takarékos gazdálkodással és hatékony együttműködéssel folyamatosan fejlesztette a tűzoltólaktanya technikai ellátottságát és törekedett a személyi állomány minél jobb munkakörülményeinek kialakítására. Nyugdíjba vonulását követően sem szakadt el a szervezettől, jelenleg is a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöki feladatait látja el. Aktív résztvevője a szervezeti és nyugdíjas rendezvényeknek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában