Napkorr

Tegnap, 11:11

Prevenciós tanácsok az idősek biztonságáért

A hasznos prevenciós tanácsokkal látták el a napkori nyugdíjasokat.

Szon.hu

Forrás: Fotó: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa az Idősek Világnapja alkalmából a Napkori Idősek Napközi Otthonába látogatott el 2024. szeptember 30-án.

A bűnmegelőzési szakember az időseket veszélyeztető leggyakoribb bűncselekményekre, bűnelkövetési módszerekre hívta fel figyelmet, nagy hangsúlyt fektetve az unokázós és az online csalások felismerésére és megelőzésére.

A szépkorúak a Police Café elnevezésű országos bűnmegelőzési program keretében egy kávé elfogyasztása mellet megosztották egymással saját tapasztalataikat, és a felmerülő kérdésekre hasznos tanácsokat kaptak.   

Ne feledje!

  • Ha telefonon keresik a beszélgetés elején kérdezze meg, hogy a hívó kit keres, és ha nem tudja a hívott pontos nevét, akkor szakítsa meg a hívást!
  • Semmilyen programot ne telepítsen, még a bank nevében telefonáló személy kérésére se!
  • Személyes vagy banki adatot, ideértve a bankkártya-adatokat is, telefonon ne osszon meg senkivel! Ha valóban banki ügyintéző telefonál, ő ismeri a szükséges adatokat!

-adta hírül a police.hu.

Forrás: Fotók: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában