Helyi közélet

Tegnap, 11:00

Köln új távlatokat nyitott

A Ford Motor Company a márka első karbonsemleges gyárát Kölnben nyitotta meg.

L. Tóth Lajos

Kétmiliárd dolláros befektetéssel alakították át a gyárat

Forrás: Ford

Csúcstechnológiás gyártóüzemnek számít a Kölni Electric Vehicle Center, amely a Ford elektromos személygépjárműveinek új generációját gyártja.
A Ford 2 milliárd dolláros befektetéssel alakította át a kölni Niehlben található történelmi üzemét. A rendkívül hatékonynak tervezett 125 hektáros telephely vadonatúj gyártósorral, akkumulátor-összeszerelő üzemmel, valamint a legkorszerűbb szerszámokkal és automatizálással van felszerelve, ami éves szinten 250 000 elektromos jármű gyártási kapacitását teszi lehetővé – áll a cég közleményében.
A Kölni EV Center a Ford globálisan első szén-dioxid-semleges összeszerelő üzeme, ami támogatja a vállalat azon elkötelezettségét, hogy 2035-ig szén-dioxid-semlegességet érjen el létesítményeinek, logisztikájának és közvetlen beszállítóinak teljes európai lábnyomában.
A Ford kölni gyára 1931 óta az európai autóipar fellegvára. Az itt készült ikonikus járművek között olyan modellek szerepelnek, mint a Ford Model A, a Taunus, Capri, Granada és Fiesta.
Az EV Center középpontjában a gépeket, járműveket és dolgozókat összekötő digitális fejlesztések állnak. Az öntanuló gépek, az önműködő szállítási rendszerek és az adatkezelés valós idejű megvalósítása elengedhetetlen a termelési folyamatok hatékonyságának javításához és idővel jobbá tételéhez, biztosítva a magas minőséget.
Az új eljárások, gépek és technológiák telepítésével csökkentik az energiafelhasználást és a károsanyag-kibocsátást az üzemben. A létesítmény működéséhez szükséges összes villamos energia és földgáz szén-dioxid-semleges, mivel 100 százalékban tanúsított megújuló villamosenergiát és biometánt használ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában