Elismerés

2 órája

Kitüntető elismerés az áldozatos munkáért

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére Kisvárdán szervezett megemlékezést. Az ünnepi beszédek után Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés ezüst emlékérme kitüntető elismerést adományozta dr. Kührner Éva részére.

Szon.hu

Dr. Kührner Éva és Seszták Oszkár

Fotó: Sipeki Peter

Dr. Kührner Éva 1979-ben a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett biológia-könyvtár szakos diplomát. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen 1987-ben okleveles könyvtáros, 1999-ben szakinformátor végzettséget szerzett. 2001-2004 között a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem történelem PhD- programjának hallgatója volt, PhD fokozatot 2006-ban summa cum laude szerzett a KLTE Történettudományi Intézete, Multidiszciplináris bölcsészettudományok Doktori Iskolában. A történelem tudományok doktorának, főkönyvtárosának része volt nyíregyháza több jelentős szakkönyvtárának fejlesztésében. Nevéhez fűződik a Jósa András Oktatókórház Sóstói úti részlegében, az orvosi fiókkönyvtár kialakítása, szolgáltatásainak beindítása. 

Jelenleg a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola könyvtárát vezeti, ahol elsősorban a muzeális gyűjtemény szakszerű rendezését és feldolgozását, valamint a görögkatolikus periodikák analitikus feltárását irányítja, mely eredményeként létrejött a Görögkatolikus Repertórium. 

Kultúr- és orvostörténeti témákban írt publikációi rangos szakfolyóiratokban látnak napvilágot, rendszeresen részt vesz kongresszusokon előadóként is. Tagja a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének, 2016-tól a vármegye legnagyobb múltú művelődési társaságának, a Bessenyei Társaságnak elnöke dr. Kührner Éva. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában