Futsal, NB I

2 órája

Fontos pontot szerzett a Bátor

A Berettyóújfalu ellen ikszelt a Nyírbátor, a DEAC ellen készül az A’Stúdió.

Szentes Bíró Tamás (labdával) szerezte a Nyírbátor első gólját.

Fotó: Nyírbátori SC

Pénteken két mérkőzést rendeztek a futsal NB I. tizenegyedik fordulójából. A Veszprém 7–0-ra kivégezte a tabellautolsó TFSE gárdáját, miközben a B-Kerép Nyírbátori SC a Berettyóújfalut fogadta. A találkozó a felsőházba kerülés szempontjából sem volt mellékes, ráadásul a szakma is érdeklődve várta a portugál szakember Jose Gerardo esetleges taktikai húzásait.

Bátor
Nagyot küzdött a Berettyó ellen a Bátor.
Fotó: Nyírbátori SC

Gyors góllal kezdett a Bátor

Kiválóan kezdett a szabolcsi egylet, hiszen Szentes Bíró Tamás már a harmadik percben bevette Sándor Máté kapuját. Sajnos azonban túl sokáig nem örülhetett a házigazda, mivel Szalmás Zoltán találatával az első játékrész derekán egalizált a Berettyó. A fordulást követően Molnál Szabolcs villanása ismét a Nyírbátort juttatta előnybe, Dobi Attilláék pedig innentől megpróbálták ölni az időt, ám az utolsó előtti percben Nagy Kevin túljárt a hálóőr eszén, így egy pontot csak megmentett a nyáron jócskán átalakult hajdúsági formáció. 

Az egy pont is pont, pláne annak tudatában, hogy ezzel a Nyírbátor őrzi a helyét a középmezőnyben, mindössze két pontra lemaradva a felső házi rájátszást érő hatodik helyről. 

Vármegyénk másik csapata az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza október 28-án, hétfőn lép parkettre a DEAC ellenében.

Tovább folytatnák a sorozatot

– Jó szériában van a csapat, hiszen zsinórban hat meccset nyertünk meg, s remélem, hogy ez a széria nem most fog megszakadni – mondta el lapunk megkeresésére a Nyíregyháza vezetőedzője, Lovas Norbert. – Vannak problémáink, sajnos egy vírusos megbetegedés söpört végig a kereten, ennek a hatása pedig már a TFSE elleni mérkőzésen is látszott. Viszont úgy látom, hogy a hétfői meccsre kiegyenesedik a kispad, még akkor is, ha betegségen átesett játékosoknak van némi kondicionál problémája. Jó a hangulat az öltözőben, összeállt a keret. Veszélyes ellenfél a DEAC, így sokat videóztunk, próbáltunk felkészülni a különböző játékhelyzetekre. A célunk, hogy itthon tartsuk a három pontot. 

Az elmúlt években megszokottaktól eltérően a DEAC mindössze két meccset nyert ebben a szezonban, ám ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a debreceni gárda egy mindenkire veszélyes ellenfél. 

A találkozó kezdő sípszója 18.30-kor hangzik majd fel a Continental Arénában.    

Futsal: NB I., 11. forduló

B-Kerék Nyírbátori SC–MVFC Berettyóújfalu 2–2 (1–1)
Nyírbátor, Városi Sportcsarnok, v.: Zimonyi (Apkó, Balla).
Nyírbátor: Dobi – Szentes Bíró, Sánta, Molnár, Nagy. Csere: Bazsányi, Tóth Mi., Bartha, Csorvási, Tóth Má., Berecz, Szucsányi. Vezetőedző: Jose Gerardo.
Berettyóújfalu: Sándor – Szalmás, Rábl, Nagy, Ramic. Csere: Mező, Aleksic, Szatmári, Iszák, Magyari, Nagy, Szabó, Duró. Vezetőedző: Turzó József.
Gól: Szentes Bíró (3.), Molnár (26.), illetve Szalmás (9.), Nagy (39.). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában