Kadét szeminárium

1 órája

Honvéd Kadét Regionális Szeminárium Kisvárdán

Első alkalommal rendeztek regionális szemináriumot a kadétprogram instruktorainak és oktatóinak.

Miklós István

Polyk András ezredes szerint az egész társadalomnak fontos a Honvéd Kadét Program

Fotó: Honvédség/Szidor Viktória

Első alkalommal rendezte meg a Honvéd Kadét Regionális Szemináriumot Kisvárdán a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolák instruktorai és oktatói részére az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási, Sport és Kulturális Főnökség.

A jelenlévők tájékoztatást kaptak a programmal kapcsolatos információkról, tudnivalókról és az együttműködés lehetőségeiről. A szakmai eszmecsere során olyan javaslatokat is megbeszéltek, amellyel a jövőben még hatékonyabbá tehető a képzés – tájékoztatta lapunkat a területvédelmi ezred. 

 

Megszólítják a fiatalokat

– A Honvéd Kadét Program működtetése nemcsak a honvédség érdeke, hanem az egész társadalomé is, hiszen a fiatalok gondolkodásának formálásáról szól. A kadétprogram legbefogadóbb és fejleszthetőbb korban lévő ifjakat szólítja meg. A képzés a honvédség fő értékeit adja át a tanulóknak, amelyek közül a legfontosabb a hazaszeretet és a bajtársiasság – fogalmazott Polyák András ezredes, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság (MH TVEP) parancsnokhelyettese.

Kis Gyula alezredes, az MH TVEP Nevelési Főnökség főnöke a rendezvényen részletesen ismertette a képzés szintjeit, lehetőségeit. Elmondta, hogy jelenleg 158 intézményben van jelen a Honvéd Kadét Program, és az idén 141 iskolában kezdődött meg a honvédelem tantárgy oktatása.

Cservenyák-Páll Vivien hadnagy bemutatta a Honvédelmi Oktatási, Sport és Kulturális Főnökség feladatrendszerét, jövőbeni célkitűzéseit. Ismertette, hogy egy olyan szakmai tervet dolgoztak ki, amely lehetővé teszi az instruktorok támogatását és az ezred intenzívebb jelenlétét a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolákban. 
A rendezvény házigazdái, Kovács Zsuzsanna, a Honvédsuli Egyesület elnöke és Dankó László, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei szervezetének elnöke is köszöntötte a résztvevőket, akik ismertették a két szervezet által kínált együttműködési lehetőségeket.

Az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred a jövőben további szemináriumok szervezésével szeretne az instruktorok és oktatók számára egy olyan fórumot biztosítani, ahol a tapasztalatcsere mellett elindulhat a közös gondolkodás a különböző feladatokról, módszerekről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában