Jeles jubileum

6 órája

Gyermekmosoly Őszi Fesztivál a 45 év jegyében

Negyvenöt éves az Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézménye.

L. Tóth Lajos

Sokat tesznek a gyerekek biztonságos, szeretetteljes környezetéért

Forrás: Szarka Lajos


Az Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézménye fennállásának 45. évfordulóját Gyermekmosoly Őszi Fesztivállal ünnepelte. A rendezvény során színes programok várták a résztvevőket, az óvoda korábbi és jelenlegi dolgozói a gyermekekkel közösen emlékfát is ültettek.

Az Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézménye idén ünnepli fennállásának 45. évfordulóját, melyet egy különleges eseménnyel, a Gyermekmosoly Őszi Fesztivállal tettek emlékezetessé. Az eseményen az óvoda közössége, a jelenlegi és volt dolgozók, valamint természetesen a gyermekek együtt ünnepelték az intézmény múltját és jövőjét. A fesztivál keretében színes és változatos programokkal várták a résztvevőket, az óvodások számára a játékos vetélkedők nyújtottak felejthetetlen élményeket. Az Eszterlánc Északi Óvoda igazgatója, Szikszainé Kiss Edit elmondta, hogy az óvoda az évek során számos fejlesztésen ment keresztül. Hangsúlyozta, hogy a városvezetés nemcsak a Gyermekmosoly Tagintézményt támogatja, hanem a város minden óvodáját fejleszti, pályázatokkal segíti és anyagi támogatást nyújt számukra.

„A csoportszobák mérete változatlan maradt, de a 45 évvel ezelőtti eszközök és udvari játékok mára teljesen megújultak. Fontos, hogy emlékezzünk azokra a kollégákra, akik akkor itt dolgoztak, és büszkeséggel tölt el minket, hogy a régi óvodások most már a saját gyermekeiket hozzák vissza ebbe az intézménybe. Ez számunkra egyfajta elismerés, amely azt jelzi, hogy jól végezzük a munkánkat, és folyamatosan fejlődünk. Ugyanakkor ma is nagy szeretettel és odaadással foglalkozunk a jelenlegi gyerekeinkkel” – emelte ki Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda igazgatója.

Az esemény fénypontja egy emlékfa ültetése volt, amely szimbolikus gesztusként az óvoda történetének állít emléket, valamint a közösség összetartozását jelképezi. A fát az intézmény régi és jelenlegi dolgozói együtt ültették el a gyerekekkel, ezzel is kifejezve a generációk közötti kapcsolódást és az óvoda jövőjébe vetett bizalmat. A rendezvényen részt vett dr. Szabó Tünde, Nyíregyháza országgyűlési képviselője is, akitől megtudtuk, hogy ő is ebben az intézményben töltötte óvodás éveit, amire mindig szeretettel gondol vissza.

„Amikor beléptem, azonnal elfogott a múlt emléke, eszembe jutott, mennyi élményem kötődik ide. Most látva a csodálatos fejlesztéseket – a gyermekszobákat, tornaszobát és a megújult konyhát –, különösen meghatott. Minden egyes elem megújult az óvodában, ami nagyon fontos, hiszen a gyerekek biztonsága elsődleges, különösen a huszonegyedik század rohanó világában. Nem mindegy, hova adja a szülő a gyermekét. 45 év hosszú idő, és az óvónők ez idő alatt átadták azt a szeretetet és tudást, ami a szülők számára is megnyugvást jelent, tudva, hogy gyermekeik jó kezekben vannak. Nagyon boldog vagyok, hogy Nyíregyházának ilyen tagintézményei vannak, és mindegyik ilyen gyönyörű” – fejtette ki dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő, kormánybiztos.

A Gyermekmosoly Őszi Fesztiválon jelen volt Nagy Szabina, a városrész önkormányzati képviselője, aki az eseményen kiemelte, a városvezetés továbbra is azon dolgozik, hogy a gyermekek számára biztonságos, szeretetteljes környezetet biztosítson intézményeiben – olvasható a város honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában