Versmondó verseny a Szent Imrében

2 órája

Bodzanéne versmondó verseny és rajzpályázat – avagy most mutasd meg!

Szon.hu

Mindenki jutalommal tért haza a versenyről

Fotó: Iskola


– „ Ha van kedvenc versed, gyere el hozzánk, mondd el nekünk!” Ezzel a felhívással indítottuk útjára hetedik alkalommal versenyünket, iskolába készülő óvodásoknak. A város számos óvodájából közel harminc gyerek érkezett hozzánk. Mindannyian a magyar irodalom gazdag kincsestárából adtak elő szebbnél szebb verseket. A vers és a mese minden nap jelen van életünkben, különösen ennek a korosztálynak, bármilyen témakörben is játszanak, tevékenykednek. A versmondó gyerekek bátran, élvezetesen, játékosan szavalták el kedvenc verseiket, a közönség pedig tapssal fejezte ki tetszését – számolt be az eseményről a Szent Imre Katolikus Gimnázium Általános Iskola és óvoda főigazgató-helyettese, Rubóczkiné Pekó Brigitta. 
 

Háromtagú zsűri értékelte a versenyzőket. 

  • Fabuné Tóth Anikó a Búzaszem Nyugati Óvoda igazgatóhelyettese
  • Góráné Barna Erzsébet az Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék Tagintézményének tagintézmény -igazgatója
  • Klincsikné dr. Simon Enikő a Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda óvodavezetője

– Klincsikné dr. Simon Enikő köszönte meg a gyerekeknek, hogy megörvendeztettek bennünket, hiszen ahogy ő fogalmazott „A verseket olvasni is jó, de élő szóban hallani a legfelemelőbb, különösen az óvodások előadásában. A csodát hoztátok el ezen a délutánon. Mindenki győztese ennek a versenynek, mert önmagában egy ilyen nagy közönség elé kiállni is győzelem.” – mondta a főigazgató-helyettes.

Majd a felkészítő óvodapedagógusoknak és szülőknek is megköszönte, hogy hozzájárultak a csodához. Amíg a zsűri tagjai meghozták a döntést, addig szeretetvendégségbe invitálták a résztvevőket és kísérőiket.
– Lehetőség nyílt rajzpályázatunk megtekintésére, valamint beszélgetésre, ismerkedésre. A rajzpályázatra egy állatokról szóló vers illusztrációjával nevezhettek a gyerekek A kezdeményezés nagy örömünkre sokakat megmozgatott. A beküldött alkotásokat rajzot tanítók bírálták el. Nagy alapossággal és figyelemmel értékelték a munkákat, hiszen jobbnál jobb alkotások közül kellett kiválasztaniuk az általuk legjobbnak vélteket. A helyezettek és a különdíjasok külön jutalomban részesültek, azonban senki sem tért haza üres kézzel és tapasztalatok, élmények nélkül.
Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak, felkészítőiknek és minden résztvevőnek – tették hozzá a beszámolóhoz Ecsediné Hajnal Adrienn és Tóthné Kolocsán Ildikó tanítónők.

A verseny végén megvendégelték a kicsiket
Fotó: Iskola


Díjazottak
BODZANÉNE RAJZPÁLYÁZAT
I. Bodnár Bíborka Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda
II. Ary Lilien Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda
III. Péter Hugó Áron Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda
Különdíj Kolozsvári Nagy Nóra Búzaszem Nyugati Óvoda
Különdíj Magyari Dóra Kincső Búzaszem Nyugati Óvoda

BODZANÉNE VERSMONDÓ VERSENY
I. Tóth Emília Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda
II. Kovács Noémi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola
III. Figeczki Lara Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézmény
Különdíj Szilágyi Ádám Búzaszem Nyugati Óvoda
Különdíj Ary Lilien Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda


 

Az intézményben fontos a tehetségnevelés 
Fotó: Iskola

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában