Színház

2 órája

A híres egyfejű Nyírbátorba látogat

Süsü, a sárkány életre kel a nyírbátori kulturális központ színpadán, hogy barátjával, a királyfival járja végig kalandos útját.

Szon.hu

Süsü, a sárkány kalandjai a nyírbátori színpadon elevenednek meg

Fotó: Pesti Művész Színház

Süsüt eredeti hazájában, a többfejű sárkányok földjén gyakran kigúnyoltak egyetlen feje miatt. Süsü egy légynek sem tudna ártani, így az ellenséget is inkább meggyógyította, amiért apja, a Sárkánykirály mérgében kitagadta. Az emberek eleinte rettegnek tőle, és azt hiszik, hogy a királykisasszonyt jött elrabolni, azonban szerencsére összetalálkozik a kóbor királyfival, az Utilapúbirodalom legkisebb fiával, akivel életre szóló barátságot kötnek. Süsü és a királyfi látszatpárviadalt vívnak a királyi udvarban a királylány kezéért, amit előzetes megbeszélésük szerint a sárkánynak kellene megnyerni, ám elárulja magát, így végül a királyfi veszi feleségül a szépséges királykisasszonyt. Végül Süsü is ott marad a várban, és mindenki megszereti, kikiáltják a királyság fő-fő mindenes sárkányának.
A zenés mesejátékot a Pesti Művész Színház előadásában láthatják a gyerekek a nyírbátori kulturális központban október 15-én, kedden 10 órától, 12.30-tól és délután kettőtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában