Kreatív délután

2024.09.12. 14:11

Zene, hagyományok és agyagozás Cégényben

Miklós István

Bráder Attila enged betekintést a fazekasság világába

Fotó: Illusztráció: nyiregyhaza.hu

Ismét egy különleges délutánra várják az érdeklődőket Cégénydányádon. A kreatív délutánnak a Pajtaszínház ad majd otthont szeptember 15-én, vasárnap 15 órától – tette közzé hivatalos közösségi oldalán a település önkormányzata. Mint írták, a résztvevőket kiállítás, fazekasbemutató és zenés előadás is várja.

A nyári táborokban a gyerekek különleges fazekas alkotásokat készítettek, és a rendezvényen mindezt a nagyközönség is megtekintheti, ugyanis a kreatív délután programjai 15 órakor e tárlat megnyitójával kezdődnek. Ezt követően Bráder Attila fazekasbemutatója várja a megjelenteket, akik élőben is megtapasztalhatják, mennyire izgalmas az agyagozás művészete. Nem maradhat el a zene sem: 16 órakor Heit Lóra és zenekara tart előadást és ad koncertet Alföldi lakodalmak élő hagyományai címmel. A segítségükkel minden jelenlévő átélheti, milyenek voltak a régi mulatós lagzik, ráadásul a zenekar évtizedek óta őrzi és élteti a magyar népzenei hagyományokat. A nap utolsó programjaként ismét a fazekasságé lesz a főszerep, ugyanis 17 órától kicsik és nagyok egyaránt agyagozhatnak, és próbára tehetik a kézügyességüket, hogy aztán egy saját alkotásaal térhessenek haza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában