Séta

2024.09.06. 15:00

Visszatérnek a város ékszerdobozába

Folytatódik a 100 Éves Patika közkedvelt programja.

Csáki Alexandra

Ilyés Gábor helytörténész vezetésével szeptemberben visszatér a csoport Sóstóra

Fotó: Csáki Alexandra archívuma

Minden évben egyre többen vesznek részt a nyíregyházi 100 Éves Patika helytörténeti előadással egybekötött sétáin. A 2024/25-ös évad hamarosan megkezdődik, és ahogy azt Ilyés Gábor helytörténész, a program vezetője ígérte, szeptemberben Sóstógyógyfürdő kincseinek nyomába eredhetnek az érdeklődők. A júniusi szezonzáró sétáról a szeszélyes időjárás miatt többen lemaradtak, ezért tér vissza a csoport a város ékszerdobozába. 
Ilyés Gábor közösségi oldalán osztotta meg a következő időszak havi tematikáját: októberben a 120 éve felszentelt Samassa-templomba, míg novemberben az Északi-temetőbe látogatnak el és ismerhetik meg azok történetét, hallhatnak érdekességeket, megdöbbentő, tanulságos vagy éppen humoros információmorzsákat, akik csatlakoznak a programhoz. Decemberben az ünnepi készülődés miatt nem lesz séta, ám jövő januárban folytatódik – az evangélikus Kossuth-gimnázium panteonja tárja ki kapuit a csoport előtt. Februárban a Hősök tere nevezetes épületeivel, áprilisban a Jósavárossal ismerkedhetnek meg közelebbről, májusban pedig Hatzel téri történeket hallhatnak a nyíregyházi helytörténésztől. A március egyelőre szabad, a tavasz első hónapjára Ilyés Gábor Facebook-oldalán várja az ötleteket. A programok ebben az évadban is ingyenesek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában