Közlekedj okosan!

1 órája

Traffipaxot állítottak a nyírturai iskola udvarán

Szeptember 16-22. között van a Biztonság Hete, ennek keretében közlekedésbiztonsági napot tartottak szerdán a Nyírturai Móra Ferenc Általános Iskolában.

Tarnavölgyi Gergely

A rendőrség kutyás bemutatót is tartott

Fotó: Iskola

- A Nyíregyházi Rendőrkapitányság szervezésében, a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány támogatásával hasznos és élménydús programon vehettek részt gyermekeink. Több állomáson elméleti és gyakorlati felvilágosítást kaphattak a rend őreitől arról, hogyan kell közlekedni az utakon, mire vigyázzunk az iskolában és otthon - mondta portálunknak Vass Edit igazgató.

A fiatalok kiépített kerékpárpályán versenyeztek, a bűnügyi technikusi kocsiban ujjlenyomatot vettek tőlük, rendőrségi bevetési ruhát ölthettek magukra, de nagy népszerűségnek örvendett egy traffipax felállítása és kipróbálása is. A kutyás rendőrök bár nem először jártak az intézményben, ennek ellenére a négylábúak bemutatója ismét elnyerte a nyírturai fiatalok tetszését. A legkisebbek a rendőrségi- és tűzoltókocsin is eltöltöttek néhány kellemes percet.

- Külön köszönjük Gurbán Csaba rendőr őrnagynak és Kalmár Csaba zászlósnak a szervező munkát. A kicsik és a nagyok egyaránt örültek a rendőrség ajándékainak - emelte ki Vass Edit, a Nyírturai Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában