Nyíregyháza

1 órája

Te hogyan készíted a lecsót? Énekelve!

A sportvetélkedő végére, mire megéheztünk, elkészültek a finomabbnál finomabb ételek.

Szon.hu

A főző- és sportverseny büszke és vidám oklevelesei

Forrás: Demjanovich Emil magánarchívuma

Lecsófőző versenyt és játékos sportvetélkedőt hirdetett a Sóstói Múzeumfaluba a közelmúltban a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség. Az időjárás kegyes volt a jóízű kikapcsolódásra szavazó idősekhez, csak néha szemerkélt az eső. A főzőversenyen 13 csapat mérte össze tudását, a vetélkedőre 23 csapat jelentkezett. Míg készült a sokféle finomság, fülsimogató, örökzöld dalok csendültek fel, vidáman, dúdolva-énekelve forgatták a fakanalakat a kukták és szakácsok. Közben a sportkedvelő nyugdíjasok ügyességi játékokban mérkőztek egymással. Volt izgalom, örültünk egymás sikerének. A vetélkedő végére, mire megéheztünk, elkészültek a finomabbnál finomabb lecsók. A zsűri döntése után a múzeumfalu főzőasszonya, Petneházyné Magdika értékelte a produktumokat.

Táncra perdültek

A főzőverseny 1. helyezettje az Aranyalma klub lett, őket az Ezüst-kor és a Nyíregyházi Őszi Napfény Nyugdíjas Egyesület csapata követte a képzeletbeli gasztro dobogón. A sportvetélkedőn az Alvégesi tánccsoport II. csapata bizonyult a legeredményesebbnek, 2. helyen a Borbányai Margaréta Nyudíjas Egyesület, 3. helyen pedig a Luther Rózsa Evangélikus Nyugdíjas Egyesület II. csoportja végzett.

Ebéd után táncra perdülve szabadultunk meg a plusz kalóriáktól. Köszönjük a rendezők, szervezők és közreműködők munkáját!

- Lőkösné Katalin -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában