Gumikacsák

2024.09.12. 11:57

Sárga kacsahullámok a sóstói csónakázótavon

Az év legvidámabb jótékonysági eseményével egy defibrillátor megvásárlását támogathatjuk.

Szon.hu

Az első jótékonysági kacsaúsztatáson több százan szurkoltak a parton

Fotó: Sipeki Péter

Mi az: kicsi, sárga, jól úszik a vízen és életeket ment? Eláruljuk – a Rotary Club Nyírség Egyesület gumikacsája, amiből az idén háromezer versenyez a sóstói csónakázótavon. De hogyan mentenek életet?
– Ez lesz a második jótékonysági kacsaúsztatás Nyíregyházán. Ahogy az első esetében, most is jótékony céllal rendezzük meg a versenyt, a kacsajegyekből összegyűjt adományból defibrillátort vásárolunk, amit Sóstógyógyfürdőn helyezünk ki – árulta el Diczkóné Untener Mónika, a klub ifjúsági felelőse.

Különleges élmény
– A kacsaúsztatás különleges esemény, hazánk több nagyvárosában már hatalmas sikert aratott, ezért gondoltuk úgy két évvel ezelőtt, hogy elhozzuk Nyíregyházára is a megmozdulást. Akkor a Bujtosi-tó adott otthont a versenynek, amin nagyon sokan vettek részt és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, így az idén még nagyobb érdeklődésre számítunk. 
– Minden adományjegyhez tartozik egy gumikacsa, ezeknek a sorszáma megegyezik. A verseny első száz és utolsó három befutója értékes ajándékot kap. Érdemes tehát minél több adományjegyet beszerezni, hiszen amellett, hogy növeljük a saját esélyeinket, támogatunk egy nemes célt is – magyarázta a főszervező.
A jótékonysági kacsaúsztatás szeptember 22-én, vasárnap 11 órakor kezdődik a sóstói csónakázótavon. A kacsajegyeket a város több pontján is be lehet szerezni, a listát a Rotary Club Nyírség Facebook-oldalán olvashatják az érdeklődők.

Közösséget építenek
A Rotary Klub Nyírség Egyesület alapító tagjai elkötelezettek amellett, hogy aktívan hozzájáruljanak a város és környékének fejlődéséhez. Az új klub céljai közé tartozik a helyi oktatás, a fogyatékkal élők és egészségügy támogatása, a környezetvédelem elősegítése, valamint közösségi programok és események szervezése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában