Ösztöndíj

2 órája

Ösztöndíj a kimagasló teljesítmény elismerésére

A Nyíregyházi Egyetem négy hallgatója vette át ünnepélyes keretek között a Nemzeti Felősoktatási Ösztöndíj okleveleit szeptember 19-én, Dr. Szabó György rektortól.

Szon.hu

Balról jobbra: Székely Zsófia, Kövér Adrienn, Dr. Szabó György, László Regina, Baku Laura

Fotó: Fotó: Váczy Norbert/Nyíregyházi Egyetem

Az ösztöndíjat elnyert hallgatók neveit augusztus 31-én, az intézmény Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésén hozták nyilvánosságra. A kulturális és innovációs miniszter által adományozott okleveleket hivatalosan szeptember 19-én, Dr. Szabó Györgytől, a Nyíregyházi Egyetem rektorától vették át a fiatalok. A 2024/2025. tanévre megítélt támogatást az előző tanévben nyújtott teljesítményük alapján ítélték oda a pályázóknak.

Az ösztöndíjasok közül hárman osztatlan tanári képzésben tanulnak. László Regina, magyar nyelv és irodalom, valamint angol nyelv és kultúra tanár szakos hallgató, Baku Laura ének-zene, magyar nyelv és irodalom tanár szakos, Kövér Adrienn pedig magyar nyelv és irodalom, valamint történelem szakos tanár hallgató az intézményben. A negyedik ösztöndíjat nyert hallgató Székely Zsófia, aki gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon tanul.

Balról jobbra: Dr. Szabó György, Székely Zsófia, Kövér Adrienn
Fotó: Váczy Norbert/Nyíregyházi Egyetem

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra azok a hallgatók pályázhatnak sikeresen, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el és szakmai területen is kimagasló munkát végeztek.  Az ösztöndíjat államilag támogatott vagy költségtérítéses, nappali tagozatos alap-, illetve mesterszakos hallgató pályázhatja meg, amennyiben legalább két félévre aktív státuszban bejelentkezett, és 55 kreditet teljesített. Az ösztöndíj presztízsét mutatja, hogy évente a hallgatók maximum 0,8%-a nyerheti el. A havonta 40 000 forintot jelentő támogatást a teljes tanév időtartamára kapják az ösztöndíjasok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában