Gyerekgyilkosság

7 órája

Döbbenetes információk derültek ki a meggyilkolt kislányról

Borzalmas körülmények között élt az a 12 éves tiszarádi lány, akit egy 32 éves férfi ismerőse brutális kegyetlenséggel ölt meg a hétvégén Nyíregyházán. Azóta megszólalt az anya, a nagymama és a meggyilkolt lány nagybátyja is, még a temetésre sincs elég pénze a családnak.

Szon.hu

Borzalmas körülmények között élt a meggyilkolt kislány

Fotó: tenyek.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, szörnyű gyerekgyilkosság történt Nyíregyházán. A gyanúsítottat rövid időn belül elfogták, a rendőröknek azt mondta, szerelmi kapcsolatban állt a meggyilkolt  gyermekkel, a rokonok szerint azonban ez hazugság. 

A meggyilkolt kislány rokona a feltételezett elkövető.
A meggyilkolt kislány rokona a feltételezett elkövető. 
Fotó: police.hu

Meggyilkolt lány

Mint ismert, a  gávavencsellői férfi kísérte el Nyíregyházára a kislányt a kórházba, miután a gyerek belelépett egy szögbe, de a kórházból azonban nem hazavitte, hanem egy erdős részre, ahol összevesztek,  a férfi megfojtotta és a sorsára hagyta a kislányt. A nagymamája jelentette be eltűnését, a rendőrök nem sokkal később elfogták a férfit, és megtalálták a holttestet is. 

– Sosem gondoltam volna, hogy Dávid bántani fogja a lányt - mondta a Tényeknek a kislány édesanyja. A nő a nagymamát hibáztatja a gyerek halála miatt, szerinte ugyanis nem lett volna szabad a férfira bízni, nem értette, miért nem várták őt meg, mert elvitte volna a kórházba. Azonban azt is elismerte, hogy a nagymamánál élt a lány. – Ha azt nézzük, tényleg ott nevelkedett, de miért nem bírta megvárni amíg én hazamegyek? – tette fel a Tényeknek értetlenül ismét a kérdést, és hozzátette: a lánya és a gyanúsított jóban voltak egymással, sokat játszottak, de ilyenkor egy idő után összevesztek és verekedtek. Úgy tudni, a végzetes hétvégén is összevitatkoztak, ezután történt a gyilkosság.

Kegyetlen tett

A Tények információja szerint az édesanyának összesen hét gyereke született három férfitől. A mostani tragédia után már mindegyikőjüket elveszítette. Két legnagyobb fia az első párjával él, két kisebbet pedig a nagymama nevel, és miután a kislányt megfojtották, a két másik gyerekét, akik vele éltek, kiemelték a családból. A nő úgy tudja, a lány és a támadója között egyébként a gyanúsított állításával ellentétben nem volt szerelmi kapcsolat.

Rejtélyes ruhadarab

Egy másik rokon szerint rejtély, hogy mit keresett az erdőben a kislány holtteste mellett egy csíkos pulóver, hiszen nem ilyen ruhában ment el otthonról, hanem egy szürkés-feketés nadrágban, egy pöttyös topban, és egy szürke pulcsiban. A rokon azt is kifejtette, hogy amiben tudnak segítenek a nagymamának, akit megviselt, hogy a történtek után a négy másik gyermeket elvitték ideiglenes állami gondozásba. 

– Lehet, hogy jobb is nekik így, mert nagyon nehéz körülmények között éltek. Az édesapja még az ő születése előtt meghalt, aztán a mostohaapját is elvesztette. Nehéz sorsú gyermek volt, de nagyon szeretett a kisebbekkel játszani, mindenkivel kedves volt, mindenki szerette őt. Azonban volt, hogy koldulni kényszerültek, mert az anyjuk nem tudott nekik enni adni, és előfordult, hogy magukra hagyta őket. Az egyik gyereket nemrég megharapta egy patkány, a másikra forró olaj ömlött, amikor a gyerekek főzni próbáltak – mesélte a Ripostnak a családtag, és felháborodását fejezte ki, hogy az anyja olyan kijelentést is tett, hogy nem akarja a lányát eltemetni. – De mi szeretnénk ennek az ártatlan gyermeknek méltó módon megadni a végtisztességet. Most kénytelenek vagyunk ezt a feladatot magunkra vállalni, ezért lehet, hogy gyűjtést kell indítanunk – mondta a rokon a Ripostnak

A kislányt az osztálytársai, tanárai is gyászolják, a besztereci Móricz Zsigmond Általános Iskolán a fekete zászló jelzi a tragédiát. Megkerestük az ügyben a Kemecsei Családsegítő- és Gyermekjóléti Központot, akik a folyamatban lévő nyomozásra tekintettel nem nyilatkozhattak. Több híradásban is megjelent, hogy a tettes a gyilkosság előtt megerőszakolta a kislányt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Ripost kérdésére elmondta: a feltételezett elkövetőt egyelőre emberöléssel gyanúsítják, a vizsgálat még tart és minden körülményre kiterjed. Közben a gyanúsítottat le is tartóztatták, erről a Nyíregyházi Törvényszék adott ki ma közleményt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában