Adomány

2024.09.02. 16:00

Legyen öröm az iskolakezdés!

Csaknem húsz településen 25 család kapott iskolakezdéshez szükséges eszközöket.

Szon.hu

Intézményeknek és családoknak is jutottak tanszerek az idei felajánlásokból. A gyűjtés nem ért véget, a Katolikus Karitász szeptember 15-ig várja az adományokat

Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

A Katolikus Karitász a „Legyen öröm az iskolakezdés!” elnevezésű országos adománygyűjtő programja évente közel tízezer hátrányos helyzetű gyermeknek biztosít egyenlő esélyeket tanévkezdéskor hazánkban. Az országos központban már iskolakezdés előtt átadták, ezt követően a napokban a Nyíregyházi Egyházmegye területén is gazdára találtak az adományok.  Családoknak és intézményeknek adományozott tanszereket, iskolatáskát, tartós élelmiszert és ruhaneműket a segélyszervezet, számolt be  internetes oldalán az adományozásról a Nyíregyházi Egyházmegye. 
Azt írják, a több mint száz darab iskolatáska két felajánlótól érkezett: a soproni Határok Nélkül Alapítvány (együttműködésükre a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász immár évek óta stabilan számíthat) már a nyár elejétől gyűjti a használt iskolatáskákat és tanszereket – Ausztriában is. A beérkező adományokat a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitásznak adták át. A Renomé Print Kft., az egyházmegye szerződött partnere tíz, elsős tanszerekkel felszerelt, új iskolatáskát ajánlott fel, hogy a szervezet munkatársai az arra rászorulóknak továbbítsa. 

 

 

Célba értek az adományok Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye


A tanévkezdést segítő akció során az egyházmegyei karitász munkatársai – köztük dr. Oláh Tamás karitászvezető – három görögkatolikus oktatási intézménybe vitték el a felajánlásokat: a pátyodi Móricz-tagintézménybe, a nyírlugosi Szent Péter és Pál-iskolába, a kisvárdai Szent György-iskolába, valamint Beregdarócra. 
Az egyházmegye Oktatási Irodájának közreműködésével a három intézmény igazgatója vehette át a táskákat és tanszereket, hogy a helyi pedagógusok belátásuk szerint a leginkább rászoruló gyermekeknek adhassák oda azokat. Ezen kívül csaknem húsz településen mintegy huszonöt család kapott nem csupán iskolakezdéshez szükséges felszerelést, de ruhaneműt és tartósélelmiszer-csomagot is.

Nyíregyházi Egyházmegye 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában