Program

2 órája

Kutatók éjszakája a görögkatolikusoknál

Szon.hu

Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola

Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

A Kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes esemény szeptember utolsó hétvégéjén, aminek célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.
Szeptember 27-én 15:30-tól ismét lesz Kutatók éjszakája a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán és a Görögkatolikus Múzeumban is – adta hírül a Nyíregyházi Egyházmegye. Tudományos, interaktív előadások várják az érdeklődőket. Hogy csak néhány előadót és témát említsünk, lesznek filozófiai, teológiai témájú előadások.
Dudás György A filozófia a viccek tükrében című előadását 16 órától hallhatják, Dr. Sipos József A kenyérpecsételők. Egy műgyűjtő tapasztalatait osztja majd meg. Dr. Orosz István Mokiosz: Képzelted volna? Elképzelni vs. beképzelni: ókori források olvasása című előadása 17.30-tól kezdődik majd. Azt követően dr. Inántsy-Pap Ágnes  a tudatos továbbtanulásról beszél. Dr. habil. Pauwlik Zsuzsa Orsika: Ismerd meg magadat! című előadása önismereti kérdésekkel foglalkozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában