Szabolcs-Szatmár-Bereg

2 órája

Európa fővadászai Bereg szívében

M. Magyar László

Forrás: Fotók: M. Magyar László

Az Európai Unió minden tagállamában van vadgazdálkodás, mindenhol fontos a fenntartható természet és élővilág gondozása, bár a napi gyakorlat országonként más-más lehet. Így aztán lesz mit megbeszélniük azoknak az uniós vadászati főigazgatóknak, akik eljöttek Vásárosnaményba, hogy részt vegyenek szeptember 24. és 27. között a számukra megrendezett szakmai konferencián. Kedd este a Hunor Hotel és Étterem adott otthont a nemzetközi tanácskozás nyitó rendezvényének és a díszvacsorának. A köszöntő gondolatok után a vendégek műsort is láthattak, ami a magyar kultúra sokszínűségét mutatta be.

Szerdán egy tiszai hajókirándulás vár az uniós tagországokból érkezett szakemberekre, délután pedig Gúthon dámszarvas-gazdálkodással ismerkednek meg. Csütörtökön megtekintik a Hunor vadászati kiállítást, majd szakmai konferencián vitatják meg a vadgazdálkodás időszerű nemzetközi kérdéseit.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában