Jégkrém

7 órája

Egy falatnyi nyár a gyerekeknek

A Rotary Club Nyírség középiskolás tagozata a napokban 2400 jégkrémmel örvendezteti meg a nyíregyházi óvodásokat és általános iskolásokat.

Szon.hu

A gyerekek nagyon örültek a jégkrémeknek

Fotó: KM

Zöldségleves és lencsefőzelék fasírttal – ez volt az ebéd csütörtökön a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézményében. A Süni csoport éppen befejezte a kanalazást, amikor befutottak a Rotary Club Nyírség interactosai és koordinátoruk, Hegedűs Renáta. A vendégek nem érkeztek üres kézzel: sok-sok jégkrémmel lepték meg az ovisokat. A Pitypang utcai intézmény csak egy abból a négy óvodából és iskolából, ahol az elmúlt és következő napokban a nyíregyházi szervezet középiskolás tagozata megajándékozza a gyerekeket egy falatnyi nyárral.
– Csak annyit mondtunk nekik, hogy meglepetéssel készülünk. Természetesen egész nap izgatottak voltak – árulta el Mohácsiné Besenyei Valéria, a Százszorszép Tagintézmény igazgatója, s hozzátette: háromszáz jégkrémet kaptak, amit a 128 ovisuk között osztanak szét.

Kapocs a klub és a fiatalok között

Talán mondanunk sem kell, a kicsik reakciója elsöprő volt. Úgy örültek az édességnek, ahogy csak a gyerekek tudnak: őszintén, tiszta szívvel. Csillogó szemmel köszönték meg az ajándékot a Rotary Club Nyírségnek, mely hivatalosan a múlt hétvégén ünnepelte a megalakulását. Ekkortól mondhatja magát igazi interactosnak az a tizenhat középiskolás is, akik a jövőben azon munkálkodnak, hogy mosolyt csaljanak mások arcára. Természetesen a fiatalok már az elmúlt hetekben is aktívan részt vettek a klubéletben, segédkeztek a sóstói jótékonysági kacsaúsztatáson és műsort adtak az alakuló ülésen, emellett folyamatosan ötletelnek, terveznek. A nyárzáró jégkrémezéshez is lelkesen csatlakoztak.
– Pták István klubtársunknak köszönhetően 2400 jeges-gyümölcsös édességet oszthatunk szét a gyerekek között. Az interactosok – akiknek Komlósi Zara az elnökük – döntötték el, mely intézményekhez visszük ki a jégkrémeket – árulta el Hegedűs Renáta, aki koordinátorként egyfajta kapocs a fiatalok és a klub között. Magyar nyelv és irodalom szakos tanárként harminc éve foglalkozik gyerekekkel, júliusban pedig örömmel mondott igent az akkor alakuló Rotary Nyírség felkérésére: csatlakozott a szervezethez és koordinátorként az Interacthoz.

Hegedűs Renáta, a Rotary Club Nyírség Interact csoportjának koordinátora
Fotó: KM

Segíteni emberen és állaton egyaránt

Balogh Fanni kisgyermekgondozó és -nevelőnek tanul, így érthető, hogy amikor csoport terveiről kérdeztük, a segítő akciókat emelte ki.
– Felvetettem egy karácsonyközeli jótékonysági bál ötletét, ami a többieknek is tetszett. A rendezvény bevételéből azokat a beteg gyerekeket ajándékoznánk meg, akik az ünnepeket kénytelenek a kórházban tölteni. Még körvonalazódnak a részletek, de bízom benne, hogy nem lesz akadálya a bálnak. Az idősek napjára műsorral készülünk, amivel az egyik – vagy akár több – otthon lakóit örvendeztetnénk meg. Meséket, verseket fogunk előadni – sorolta Fanni, aki az emberek mellett a gazdátlan kutyákon és macskákon is segíteni szeretne, ezért pénteken egy állatmenhelyre mennek, ahová takarókat, eledelt és egyéb adományokat visznek.
Lakatos Ivett ápolónő lesz, elhivatottsága és szociális érzékenysége a magánéletére is kihat, ezért csatlakozott az Interacthoz.
– Szeptember óta vagyok a klub tagja, és úgy érzem, nagyon jól döntöttem, mert sok jó szívű, nagylelkű emberrel dolgozhatok együtt. Azonosak a céljaink, ami megkönnyíti az ötletelést is – magyarázta a középiskolás lány. Tervei szerint az adventi időszakban egy héten át mindennap kis műsorral, zenével, verssel segítenék az ünnepekre hangolódást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában