Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.09.10. 14:58

Az EBESZ Parlamenti Közgyűlés elnökét fogadta

A Európai Unió külügyi és védelmi bizottságainak budapesti ülése ma folytatódott egy nagyon fontos témával a külső határvédelem és illegális migráció kérdéskörével.

L. Tóth Lajos

Forrás: Fotók: dr. Tilki Attila közösségi oldala

Dr. Tilki Attila szabolcs-szatmár-beregi országgyűlési képviselő, az EBESZ magyar delegációjának vezetője a közösségi oldalán bejegyezte:

„A résztvevők nagy része megdöbbent, miután megnézte a videó bemutatót, amit a Belügyminisztérium készített a déli határ védelméről. Rétvári Bence, Magyarország belügyminiszter-helyettese, parlamenti államtitkár köszöntője után Kuczik János Zoltán országos rendőrfőkapitány-helyettes mutatta be előadásában azt a heroikus  küzdelmet, amit a déli határainkon a rendőreink vívnak az erőszakos migránsok ellen. A délutáni vita a geopolitikai stratégiai átrendeződésről szólt. 

Sztáray Péter, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkára vitaindító köszöntője után Pia Kauma, az EBESZ Parlamenti Közgyűlés elnöke előadásában az EBESZ elvileg konfliktusmegoldó lehetőségeiről beszélt. A jövőre évfordulóját ünneplő Helsinki Alapokmány szellemisége talán lehetőséget arra, hogy a vitában álló felek asztalhoz üljenek.

Pia Kauma, az EBESZ Parlamenti Közgyűlés elnökét a négy gyermeket nevelő finn nemzetiségű képviselő asszonyt fogadta az EBESZ delegációnk. Az EBESZ magyar delegációjának vezetőjeként, természetesen lehetőséget adtam az ellenzéknek is, hogy elnök asszonynak elmondják  az álláspontjukat. Mindig eszembe jut ilyenkor, hogy a nagy “nyugati demokráciában” látva (azt, hogy az Európai Parlament is és több magát demokratának mondott ország minden igyekezettel ki akarja radírozni az ellenzéket) vajon ők, hogyan bánnának velünk. Az általuk értelmezett szólás és sajtószabadság jegyében”.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában