Elismerés

2024.08.27. 15:25

Szent Gellért-díjat kapott a kisvárdai pedagógus

A Szent Gellért-díj arany fokozatával tüntették ki Dudásné Popovics Angélát, a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Bölcsőde óvodavezetőjét.

Szon.hu

Dudásné Popovics Angéla Szent Gellért-díjat kapott

Fotó: facebook/Kisvárda város hivatalos oldala

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. A kitüntetettek emberi tulajdonságaikkal, szakmai tudásukkal a testület előtt követendő példát jelenítenek meg. Dudásné Popovics Angéla 2002 óta gyakorolja hivatását a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Bölcsődében. Elkötelezett, kiváló óvodapedagógus, az óvodai intézményegység vezetője, a bölcsőde megteremtésében példamutató, kezdeményező, vezető szerepet vállalt. Sokoldalú, kreatív személyiség, nagy hangsúlyt fektet a gyermekeket motiváló és fejlődésüket segítő, kiegyensúlyozott lelki és esztétikus fizikai környezet kialakítására. Folyamatos szakmai segítséget nyújt az egyházmegye óvodapedagógusainak. A kisvárdai Római Katolikus Egyházközség tagja, kreativitását, szépérzékét, szervező tevékenységét az egyházközség ünnepi alkalmainak szolgálatába állítja. Segítőkész elhivatottsága, szakértelme, gyermekszeretete, közösségi szerepvállalása példaként állítható minden pedagógus és közösség számára  - olvasható Kisvárda közösségi oldalán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában